Select Page

OMIŠ: Ženska klapa Zvizdan prošla audiciju

OMIŠ: Ženska klapa Zvizdan prošla audiciju

U Omišu 21. travnja 2018. završen je ciklus audicija za klape prijavljene na 52. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2018. godine.

Festivalska suvenirnica u Ulici Petra Preradovića 6 u Omišu otvorila je vrata ovom prestižnom festivalskom natjecanju neizostavne klapske pjesme u vidu audicije. Posuška ženska klapa Zvizdan uspješno je prošla audiciju pred tročlanim stručnim povjerenstvom te će 8. lipnja 2018. u Bolu na Braču nastupiti na Večeri klapa debitanata Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018. Ženska klapa Zvizdan iz Posušja nastavlja predano raditi pod vodstvom renomiranog klapskog voditelja profesora Jure Šabana-Stanića.

Curama upućujemo čestitke uz želju da se predstave u najboljem svjetlu ispred zahtjevnog ocjenjivačkog žirija i zahtjevne klapske svite.

IMG-20180421-WA0000

Godine 2001. na incijativu tadašnjeg umjetničkog ravnatelja festivala, ravnateljice Općinske knjižnice Hrvatska čitaonica i voditeljice Bolskog lita, pokrenuto je premještanje debitantskih večeri iz Omiša u Bol s ciljem oživljavanja klapske pjesme kako na otoku Braču, tako i na susjednim otocima. O vrijednosti tog projekta svjedoče brojne nagrade što su ih debitanti ponijeli s Bola i Omiša, a kasnije su još oplodile novim nagradama na domaćim i međunarodnim zbornim natjecanjima. lz tolikog broja, po vrijednosti poprilično izjednačenih klapa, iznikla je nova kvaliteta, koja se ogleda kroz neprekidno podizanje izričajnih, a time i ocjenjivačkih standarda. Za Omiški festival Bol je postao regrutno središte iz kojeg su tijekom proteklih sedamnaest godina iznikle brojne kvalitetne klape.

Posusje.net

OGLASI

Loading