Select Page

Cijela Rastovača tradicionalno uz HDZ BiH

Cijela Rastovača tradicionalno uz HDZ BiH

U nedjelju, 11. rujna 2016. godine u Rastovači je održan drugi po redu predizborni skup u organizaciji OO HDZ BiH Posušje u okviru kampanje za lokalne izbore BiH 2016. godine.

Skupu se prvi obratio predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH Rastovača Frano Lebo koji je pozdravio nazočne i zahvalio na dolasku. Rekao je kako ne sumnja u apsolutnu izbornu pobjedu HDZ-a BiH u Rastovači koja je oduvijek bila najjača karika HDZ-a.

Da je tako nazočni su se mogli uvjeriti sinoć pod Lokvom gdje je prostor Suveznika bio pretijesan da primi sve članove i simpatizere HDZ-a BiH koji su u velikom broju došli podržati kandidate HDZ BiH na izborima u listopadu. A u tome ih nije spriječila niti kiša.

Kao što će se na svim skupovima, tako je i na ovom, prikazano izvješće o radu u protekle četiri godine prikazano u formi video projekcije. Nazočni su se mogli uvjeriti u veliki broj projekata koji su završeni. Također, prikazani su projekti koji su u tijeku, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti.

Kandidate na listi HDZ BiH za Općinsko vijeće Posušje predstavio je nositelj liste Ivan Lončar.

  • Zahvalio bih se svima koji ste nam ukazali povjerenja na prošlim lokalnim izborima prije četiri godine i nemam niti najmanje sumnje u novu pobjedu HDZ-a BiH, kako u Rastovači, tako i u cijeloj općini.

Kandidat za načelnika Branko Bago u svom obraćanju se osvrnuo na one projekte koji su urađeni u protekle četiri godine, a koji se izravno tiču mjesne zajednice Rastovača.

  • Obnovili smo i u tijeku je obnavljanje školskih objekata, uložili smo u bolje i učinkovitije grijanje, bolji raspored voznih linija, izgradnju stajališta. Nastaviti ćemo s rekonstrukcijom i postavljanjem rasvjete i nadzornih kamera, rješavanju problema deponije smeća u čiju svrhu je napravljena skupa i zahtjevna dokumentacija za njeno saniranje. Završeni su radovi na uređenju groblja, putokaza, lokalnih puteva. Na sjevernoj zaobilaznici u suradnji s policijom postavljene su kamere u svrhu povećanja sigurnosti u prometu.

U svom govoru spomenuo je suradnju općine i mjesne zajednice kada su u pitanju humanitarne akcije koje je općinsko vodstvo svesrdno pomagalo, uostalom kao i na svim ostalim pitanjima vezanim za žitelje Rastovače.

Na kraju je obećao da ću neumorno sa suradnicima i dalje gurati stvari u pozitvnom smjeru i za Rastovaču  i za cijelo Posušje, jer mu je u društvenom smislu Posušje sa svim svojim mjesnim zajednicama i ljudima koji u njima žive  iznad svega i sa Božjom pomoći i međusobnim zajedništvom može se puno toga promijeniti.

Nakon službenog djela druženje u veseloj atmosferi nastavilo se do dugo u noć, a razloga za slavlje je bilo napretek. Naime, na velikom videozidu pratili su se izbori u Hrvatskoj na kojima je HDZ odnio pobjedu za Hrvatski sabor.

Sljedeći predizborni skup najavljen je za srijedu, 14. rujna 2016. u Gracu u Područnoj školi s početkom u 19 sati.

Posušje.net/OO HDZ BiH Posušje

OGLASI

Loading