Select Page

Općina Posušje nominirana je za nagradu „Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards“ 2023: Izdvojite minut i glasujte za Posušje!

Općina Posušje nominirana je za nagradu „Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards“ 2023: Izdvojite minut i glasujte za Posušje!

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizira izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2023, a jedna od nominiranih općina je i općina Posušje! Cilj kampanje je promocija korisnih, inovativnih i kreativnih pristupa očuvanju prirode i životne sredine.

„Posušje se nije slučajno našlo na ovoj listi! Ono što me raduje jest da je općina Posušje pod pozitivnim okom međunarodnih udruženja, veleposlanstava, kao i aktera koji se bave različitim investicijama. Intenzivno se radi i razgovara o temi ekologije i zaštite okoliša, uloženo je mnogo rada i truda, kako pojedinaca, tako i institucija i udruga, kako bi naša lokalna zajednica uvela reda kad je riječ o zaštiti prirode, i na tome se neće stati. Radi se na nekim projektima koji bi trebali uskoro ići u realizaciju, plan je pojačanje određenih reciklažnih kapaciteta, vidjet ćemo kakve se još inovacije mogu uvesti, kakva je situacija u školama, gdje imamo određene greške, i mi i naši partneri, i da radimo na ispravljanju tih pogrešaka i poboljšanju“, kazao je prof. Jozo Kolobarić, savjetnik načelnika Općine Posušje za međunarodne odnose i diplomaciju.

Ističemo, nominirani za nagradu “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ su oni koji uspješno promoviraju prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i kao takvi motiviraju i druge.  U tom društvu se sasvim zasluženo našla i općina Posušje, a evo na koji način se može glasovati:

„Glasovanje je vrlo jednostavno; dovoljno je da izdvojite minutu Vašeg vremena, uđete na sljedeći link https://crp.org.ba/sampioni-zastite-prirode-2023/ i date svoj glas. Važno je napomenuti da je potrebno glasovati u svih osam kategorija kako bi Vaš glas bio važeći, a sa svakog uređaja se to može učiniti jednom. Bilo bi poželjno dijeliti poveznicu po društvenim mrežama, kako bi se što više pojedinaca uključilo i svoj glas dalo općini Posušje, jer bilo bi zaista sjajno da Posušje dobije nagradu i da dogodine bude domaćin u BiH. Naglašavam i da je općina Posušje jedina sredina iz hercegovačkog područja koja je ove godine nominirana, pa bi i iz tog razloga bilo lijepo da se okiti ovom nagradom. Predlažem i da, tko želi, svoj glas pokloni za tvrtku „Eko život“, koji su sjajan partner općine Posušje“, objasnio je prof.Kolobarić.

Kažimo i da se ovogodišnja kampanja realizira uz podršku Europske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi.

Pozivamo vas dakle da na linku https://crp.org.ba/sampioni-zastite-prirode-2023/  date svoj glas općini Posušje, jer svaki glas je zaista od velike važnosti! Glasovanje je otvoreno do 16.travnja 2023.godine.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading