Select Page

Općini Posušje svečano uručen Ugovor o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu

Općini Posušje svečano uručen Ugovor o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu

Danas je u prostorijama Hotela Jezero, Plitvička Jezera, upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Nositelj predmetnog programa je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske koji je objavljen s ciljem pružanja potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, povezivanja s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpore njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti te pridonošenju gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Općina Posušje u partnerstvu s Gradom Hrvatska Kostajnica je prijavila projekt: „Poboljšanje i očuvanje lokalne infrastrukture u središtima grada Hrvatske Kostajnice i Posušja“ te je odobreno ukupno 240.000,00 kuna.

Ovime nastavljamo realizirati projektne aktivnosti u naselju Meljakuša III.  Planirane aktivnosti predmetnog projekta se odnose na betonske radove za trim stazu, sprave za vježbanje i dodatnu opremu za trim stazu,  pripremne radove za skate park kao i zemljane radove i tamponski sloj za skate park. Očekivani rezultat nakon realizacije projekta je  očuvanje postojeće zelene površine, uvođenje novih sportskih sadržaja, promocija zdravog života u samom središtu grada te kreiran prikladniji ambijent za boravak djece i građana Posušja u gradskom parku.

Ovo je samo još jedan primjer kako Općina Posušje već duži niz godina provodi i nastavlja provoditi projektne aktivnosti za razvoj i unaprjeđenje lokalne infrastrukture.

OGLASI

Loading