Select Page

Općinski načelnik primio pobjednike natjecanja iz hrvatskog jezika

Općinski načelnik primio pobjednike natjecanja iz hrvatskog jezika

 

Danas je u sali za sastanke Općinski načelnik Branko Bago primio učenike i njihove profesore koji su na natjecanju iz hrvatskog jezika održanom u Ljubuškom postigli zavidne rezultate.

Naime, već tradicionalno ovom manifestacijom obilježavaju se Dani hrvatskog jezika u kojemu se natječu učenici svih osnovnih i srednjih škola sa područja Županije Zapadnohercegovačke. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije, i to u kategoriji literarnih radovi na zadane teme i u kategoriji recitacija.

U kategoriji literarnih radova prvo mjesto odnijela je Valerija Bago učenica Gimanzije fra Grge Martića Posušje na temu „Priča našeg branitelja“, dok su u kategoriji recitacija prvo mjesto odnijeli učenici Hrvoje Kovač i Jelena Bago iz Srednje strukovne škole Posušje s izvedbom pjesme „Samo je san stvarnost“ pjesnika Tina Ujevića.

Načelnik Bago čestitao je učenicima na ovom iznimnom uspjehu koji su ostvarili, te im zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu. Također, zahvalio se i njihovim profesoricama koje su svojim predanim radom i podrškom učenicima zaslužne za ovaj uspjeh. Naposljetku, načelnik Bago uručio je učenicima pohvalnice i prigodne darove. Zbog opravdanih razloga učenica Jelena Bago nije bila u mogućnosti biti na prijemu kod načelnika pa je njenu pohvalnicu i darove preuzela njena profesorica.

Zahvaljujući Jeleni, Valeriji i Hrvoju sljedeće godine Posušje će biti domaćin ove manifestacije, te se nadamo da će naši učenici i dalje nastaviti nizati odlične uspjehe.

Čestitamo im!

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading