Select Page

Open City Mostar – Počinju 22 dana besplatnog kulturnog i zabavnog programa

Open City Mostar – Počinju 22 dana besplatnog kulturnog i zabavnog programa
Open City Mostar, koji se realizira pod pokroviteljstvom Europske unije, u suradnji Mostar Rock School i Grada Mostara, počinje u srijedu, 1. rujna 2021. godine.

Koncertom ‘Simfonijskog Orkestra Mostar’ i ‘Rundek i Ekipa’ otvara se prvi Open City Mostar festival, koji obuhvaća 13 koncerata, 28 nastupa lokalnih umjetnika, 10 radionica, 6 panela, te mnoštvo drugih događaja smještenih na 10 lokacija u gradu Mostaru.

Festival će trajati od 1. do 22. rujna i predstavlja, prvenstveno, bogat glazbeni program i raznolik dnevni program.

Glavne lokacije, Hamam stage i Park stage (Šetalište Nikole Šubića Zrinjskog) svirat će gotovo svaki dan. Na Kantarevcu također sviramo u suradnji s dva velika festivala i organiziramo samostalne koncerte. Dnevni program odvija se na više lokacija, sa Park stageom kao središnjim mjestom. Nadamo se da će ovaj festival doprinijeti tome da Mostar postane važna kulturna lokacija u Europi, a zasigurno je sa već postojećim festivalima i kulturom koja se događa već na dobrom putu, navode organizatori.

U realizaciju festivala uključeni su lokalni festivali, nevladine i kulturne organizacije, samostalni umjetnici i individualci, a cjelokupni festival podržava Europska unija.

Surađujemo sa Mostar Summer Fest-om, Mostar Blues & Rock Festivalom, Street Arts Festivalom, udrugama Poligon, IDEAA, Rezon, Centrom za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta, United World Collegeom, kulturnim institucijama Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, Centrom za kulturu, Hrvatskim narodnim kazalištem i Narodnim pozorištem, Glazbenim centrom Pavarotti. Uspjeli smo obuhvatiti najvažnije kulturne aktere u gradu da doprinesu festivalu, a na kraju i građanima zbog koji se sve u suštini i događa, kažu iz Mostar Rock School.

Otvaranje festivala počinje u 20:00 sati obraćanjem šefa izaslanstva Europske unije u BiH veleposlanika Johanna Sattlera i gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića, te nastavlja koncertom Simfonijskog Orkestra Mostar. Koncert Rundek i Ekipa počinje u 22:00 sata na Hamam stageu u Starom Gradu.

Svi događaji u programu su besplatni za sve posjetitelje.

Program festivala možete pratiti na:
Facebook
Instagram
Web

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading