Select Page

Otvoren dječji vrtić u Rakitnu

Otvoren dječji vrtić u Rakitnu

U Osnovnoj školi “Ante Bruno Bušić” u Rakitnu upriličeno je svečano otvaranje Dječjeg vrtića “Veseli Školarac” – podružnica Rakitno kapaciteta 60 mjesta.

Svečanosti su nazočili načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik OV Ivan Lončar, vlasnica Katarina Senjak, predsjednik MZ Rakitno Velimir Markota, župnik Fra Marinko Leko, djelatnici vrtića, roditelji i djeca te brojni drugi gosti.

Vlasnica vrtića gđa. Senjak naglasila je kako je ovo veliki dan za obitelji i djecu ovoga područja te se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj izgradnji.

Načelnik Begić je rekao kako su završetkom ovog projekta osigurani bolji uvjeti za život obiteljima koji žive i rade u Rakitnu, osobito mladim obiteljima koji svakodnevno putuju i rade i nemaju mogućnost čuvanja djece od strane svojih roditelja, baka i djedova.

Također, načelnik se zahvalio svima onima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta posebno Ivici Pavkoviću, Velimiru Markoti, Draganu Soldi, kao i svim članovima vijeća mjesne zajednice.

Podsjetimo, dječja ustanova „Veseli školarac“ potpisala je s Mjesnom zajednicom Poklečani ugovor o najmu prostora za rad dječjeg vrtića na području Rakitna. Ugovor je potpisan nakon provedenog javnog natječaja o zakupu prostora namijenjenog za vrtić.

Prostorije za prvi vrtić na području Rakitna organizirala je, izgradila i osigurala Mjesna zajednica Poklečani uz pomoć sredstava općine Posušje, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša ŽZH, Ministarstva gospodarstva ŽZH te vlastitih sredstava.

Prostorije i sve nazočne, a posebno djecu, blagoslovio je župnik župe Svetog Ivana Krstitelja fra Marinko Leko.

OGLASI

Loading