Select Page

Opsadno stanje stjenica u Hercegovini

Opsadno stanje stjenica u Hercegovini
Stanovnike Hercegovine, posljednjih je dana ponovno neugodno iznenadila najezda smrdljivih martina. Naravno, ovo je njihovo doba. S dolaskom hladnog vremena oni ulaze u kuće kako bi u toplim i suhim prostorima prezimili.

Ovi mali kukci inače ne vole hladnoću i s prvim nižim temperaturama traže mjesto gdje će prezimiti, a kuće, stanovi, garaže, ljetne kuhinje i drugi zatvoreni prostori idealno su im sklonište. Inače traže suha, topla i mračna mjesta. U prirodi će potražiti svoj dom za zimu u grmovima i u drveću, gdje će hibernirati do proljeća.

Smrdljive stjenice ispuštaju neugodan miris kada se nađu u opasnosti, a istraživanja su pokazala da su te komponente kod strane vrste Halyomorpha halys snažni alergeni koji kod osjetljivih ljudi mogu izazvati alergijske bolesti. Za razliku od smrdljivih stjenica koje ne bodu ljude jer su isključivi biljojedi, mrežasta stjenica platane može ubosti čovjeka i izazvati kožnu alergiju.

Stoga savjetujemo da ih iz kuće izbacujete tako da ih podignete listom papira te otresete kroz prozor ili da koristite sprej koji 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐮𝐭𝐧𝐨 𝐳𝐚𝐦𝐫𝐳𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐨 -𝟒𝟓 ° 𝐂 sve insekte poput pauka, škorpiona, žohara, osa, mrava i drugih letećih i gmižućih insekata.

Sprej FreezBug je bez insekticida i aktivnih sastojaka. Pogodan za primjenu u unutarnjim i vanjskim prostorima kao što su spavaće sobe, kuhinje, dnevne sobe i vrtovi.

OGLASI

Loading