Select Page

OŠ Ante Brune Bušića obilježila svoj dan

OŠ Ante Brune Bušića obilježila svoj dan

2. lipnja 2017. godine OŠ Ante Brune Bušića Rakitno obilježila je Dan škole.
Priredbu je, izvedbom klapskog djela „Cetina“ otvorio školski zbor pod čvrstom rukom svoje voditeljice prof. Antonije Ivandić.

skolski zbor

Učenicima prvog razreda ljetni praznici počinju tjedan dana ranije, a glavobolje oko ocjena nema jer su svi završili s istim uspjehom – opisnim, budući da se prvi razred ne ocjenjuje. Naši prvašići iz područne škole Sutina su, u društvu sa kolegama i kolegicama iz drugog razreda izveli prigodnu pjesmu o ocu, dok su prvašići iz centralne škole pripremili tradicionalno kolo i napjeve. Oba nastupa su zaradila gromoglasne aplauze.

prvirazredUčenici prvog i drugog razreda iz Sutine

 

prvirazredpoklecaniUčenici prvog razreda iz Poklečana

Priredbu su, uz prve razrede, razveselili i od srca nasmijali i naši ostali učenici svojim izvedbama glazbenih brojeva, dok su nam pažnju čvrsto držale učenice koje su za točke imale recitacije.
Školsku priredbu su svojim gostovanjem obogatili i učenici naše Glazbene škole iz Posušja koji su nastupili u pratnji svojeg profesora Ljube Begića. Uz flautu i gitaru koje su svirale sestre Miličević, zapažen nastup je imao i mladi gospodin Bešlić na saksofonu.

U potragu za znanjem bacili su se članovi dramsko-recitatorske skupine u istoimenom igrokazu.

dramskaskupina

Nije samo Glazbena škola bila u gostima danas. Tu su, već tradicionalno, bili i nogometaši iz OŠ Tina Ujevića iz Vitine. Oni su, kao gosti, otišli s osmjehom na licu, jer su, nakon jedanaesteraca, otišli s pobjedom.

utakmicaFair play uvijek na prvom mjestu

Ove godine završava se jedno razdoblje u obrazovanju ne samo jedne generacije, nego i cijelog sustava. Naime, za tjedan dana, točnije 9.6.2017. godine, zadnji učenici koji su se obrazovali po osmogodišnjem sustavu osnovnog obrazovanja napuštaju svoje klupe.
To je istaknuo i ravnatelj škole, prof. Božo Šarić, kada je, kao zadnju pripadnicu učenika generacije po osmogodišnjem sustavu, a kao devetu po redu otkada se nagrađuje učenik generacije, za učenika generacije za školsku godinu 2016./’17.godine proglasio Jelenu Markota. Ona je tijekom svih godina svojeg školovanja iz svih predmeta ostvarila odličan uspjeh te imala uzorno vladanje.

ucenikgeneracijeUčenica generacije školske godine 2016./’17. Jelena Markota

Da se zvanje učitelja još uvijek cijeni, pokazali su upravo osmaši koji su se u dirljivom pismu zahvalili ne samo svojoj razrednici prof. Ani Pavković, nego i svojoj učiteljici Gordani Markota, kao i svojim ostalim učiteljima, na trudu koji su uložili u njih. Suze nisu izostale, ali ovog puta od ponosa, zahvalnosti i ganuća.

maturantiZadnja generacija osnovnoškolaca po osmogodišnjem obrazovnom sustavu iz Rakitna

posusje.net

OGLASI

Loading