Select Page

OŠ Franice Dall’era: Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani uz humanitarnu akciju

OŠ Franice Dall’era: Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani uz humanitarnu akciju

Izložbama raznih peciva, kolača, maštovito ukrašenih košarica, jesenskih plodova, starih alatki i potrepština uz druženje i radosne dječje osmijehe održani su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u OŠ Franice Dall’era.

Nakon kratkih programa ispunjenih nastupima djece i blagoslova jela pristupilo se zajedničkom objedovanju. Dani kruha bili su humanitarnog karaktera. Prikupljani su dobrovoljni prilozi, a sav prikupljeni novac bit će utrošen za nabavku potrepština za izradu adventskih vijenaca, koji će se prodavati u humanitarne svrhe uoči Adventa u župnim crkvama Zagorje i Vir. Potom će se prikupljena sredstva podijeliti potrebitima. Akciju organizira škola s učenicima i nastavnim osobljem i Roditeljsko vijeće škole.

U ponedjeljak, 15. listopada ovaj je važan Dan obilježen u PŠ u Zagorju. Lijepo vrijeme omogućilo je druženje na otvorenom uz stol ukrašen plodovima zemlje i razne slane i slatke proizvode. Učenicima i učiteljicama pridružili su se i roditelji, kao i župnik župe Zagorje don Ante Ivančić.

U utorak, 16. listopada veselo i mirisno bilo je u PŠ Dubrave, a cijeli se događaj odvijao pod budnim okom žutoga Jesenka okruženog jesenskim plodovima i raznim skladno posloženim ukrasima. Trećega dana, 17. listopada Dani kruha održani su u središnjoj školi u Viru. Molitvu i blagoslov izrekao je virski župnik don Ilija Drmić.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading