Select Page

U Širokom Brijegu otvoren 20. Mediteran Film Festival

U Širokom Brijegu otvoren 20. Mediteran Film Festival

Projekcijom dokumentarca “Radio ganga”, redatelja Zdenka Jurilja, u srijedu navečer u Širokom Brijegu otvoreno je 20. izdanje Mediteran Film Festivala.

Po riječima redatelja filma, film “Radio ganga” govorio o čuvarima tradicijskih običaja i napjeva kroz prizmu voditelja Radija Grude Tomislava Matkovića u čiju se emisiju javljaju uglavnom bake i djedovi, i to samo oni koji vole i pjevaju gangu.

“To je film humora, sjete, nije klasična narativna priča, nije opservacijski dokumentarac. Kroz prizmu radijskog voditelja prikazujemo sve te ljude, njihove običaje, specifičan stil za humor i način življenja”, rekao je Jurilja.

Festival je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, a svečanosti otvaranja nazočila je i hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Ministrica Obuljen Koržinek pohvalila je organizatore koji su, po njezinim riječima, u proteklih 20 godina velikim trudom i zalaganjem uspjeli stvoriti ozbiljan filmski festival.

Prve noći prikazana su i dva filma u natjecateljskom programu od ukupno 20 filmova (po deset dugometražnih i deset kratkometražnih) koliko je za natjecateljki program odabrao selektor festivala Zdravko Mustać.

MFF će trajati do subote, 24. kolovoza, kada je planirano proglašenje najboljih ostvarenja. Festival će nakon svečanosti proglašenja zatvoriti novi igrani film Quentina Tarantina “Bilo jednom u Hollywoodu”.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading