Select Page

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Posuški gospodarstvenici nam opet pomažu

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Posuški gospodarstvenici nam opet pomažu

Uz cijeli niz pozitivnih vijesti o učeničkim uspjesima i pozitivnim tehnološkim i građevinskim intervencijama u našoj školi, o kojima smo pisali posljednjih par godina i mjeseci,s ponosom objavljujemo još jednu takvu.

Naime, prije par dana, a nakon onog na dvama katovima škole i nakon puno godina, uspješno je i u potpunosti obnovljen sanitarni čvor u prizemlju škole. Njegovimvišetjednim modernim i kvalitetnim ”umivanjem” zaokružio se projekt obnove možda i ponajvažnijeg školskog prostora – dječjih zahoda.

Ovaj put na svoje su došli naši mnogobrojni najmlađi učenici koji će biti isključivi korisnici ovih sanitarnih prostorija. U sklopu triju zahodskih kabina, jedna od njih je posebno prilagođena i za naše mališane kojima tjelesne smetnje u standardnim zahodima priječe nesmetano obavljanje higijenskih potreba. Od sada to više neće biti slučaj.

Za sve, ideju, poticaj, materijal i radove, trebalo je imati podosta dobre volje i financijske potpore.
U našoj djeci sve to pronašli su mnogi naši gospodarstvenici iz Udruge gospodarstvenika Posušje, a ovaj put je sve koordinirao gospodin Branimir Oreč sa svojom građevinskom tvrtkom KROR d.o.o.Posušje, koja je i besplatno izvela sve radove te darovala najveći dio financijskih sredstava (13,700 KM). Njemu i njegovoj tvrtki su se svojom financijskom potporom velikodušno pridružile i druge tvrtke: KTM Brinad.o.o. Posušje– 1,300 KM, Pro Domo d.o.o. Posušje – 1000 KM, vodoinstalater gospodin Filip Petric – 500 KM, Spin d.o.o. Posušje – 250 KM i AL Jozić d.o.o. Široki Brijeg – 800 KM. Usput je svakako hvalevrijedno napomenuti da je i gospodin Franjo Širić sa svojom tvrtkom Weltplastd.o.o. Posušje darovao školi i učenicima nekoliko kvalitetnih prijenosnih računala i robota za suvremenu nastavu iz informatike.

I naravno, do svega ovoga bi teže došlo da, po tko zna koji put, nije bilo entuzijazma našeg ravnatelja prof. Zvonimira Širićai njegove izvrsne suradnje sa svim dobročiniteljima kojima se on i ovom prigodom duboko zahvaljuje. U svoje osobno ime i u ime sve naše djece.

Posušje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading