Select Page

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Za čisto, lijepo i moderno dvorište

OŠ IVANA MAŽURANIĆA: Za čisto, lijepo i moderno dvorište

Kao vjerojatno i svugdje, vječiti problem nemarnog i nesavjesnog ”sijanja” smeća i otpadaka oko sebe ne zaobilazi ni nas. I premda nekima dosadnjikava tema, o njoj vrijedi progovarati, uvijek i iznova.
Ali i djelovati.

Iako se konstantno upozoravalo na odgovorno ponašanje, kako u krugu naše škole tako i izvan nje, do nečijih ušiju savjeti nikad nisu doprijeli. Dio odgovornosti snosimo i mi stariji koji nismo u potpunosti omogućili djeci da taj otpad imaju gdje i ostaviti. I napokon, mnoga savjesna djeca iz naše škole su na osobnu inicijativu odlučila nešto poduzeti.

rsz_20171227_2051020

U suradnji s ravnateljem Zvonimirom Širićem, oni su s entuzijazmom pokrenuli projekt temeljitijeg ”umivanja” školskog dvorišta. Prvo se krenulo s nizom višednevnih predavanja o ovim problemima ali i o ljepoti života s prirodom. Djeca su bila oduševljena. A onda se još toga dobrog zakotrljalo. Općinski načelnik, gospodin Branko Bago je, čuvši za dječji trud i plemenitu namjeru, rado dao podršku djeci u vidu velikog broja kvalitetnih i modernih kanti za otpatke i atraktivnih klupa s kojih će se moći uživati u pogledu na, nadamo se, čisto i zeleno dvorište.

Kante za otpatke i klupe je izradila, po narudžbi, tehničko – obrtnička škola iz Žepča koja se nalazi unutar kompleksa KŠC Don Bosco Žepče te im se ovom prilikom zahvaljujemo.

IMG_20171220_081256

No, tu se neće stati. Uskoro će se krenuti i u projekt rekonstrukcije zelenih površina školskoga dvorišta, čime će se u potpunosti osvježiti školski park te konačno napraviti školsko parkiralište.
Evo još jednog primjera kako dječji trud i ljubav prema svome mogu baš sve, pa makar to bilo u krugu jednog školskog dvorišta. Nama ostaje nada da će se ta ljubav preliti i van granica dvorišta i poplaviti cijelo Posušje.

Usprkos svemu.

Posušje.net

OGLASI

Loading