Select Page

Osjeti adrenalin u kanjonu Brina pa se okupaj na visini od 900 metara u izletištu Tribistovo

Osjeti adrenalin u kanjonu Brina pa se okupaj na visini od 900 metara u izletištu Tribistovo

Hercegovina je puna prirodnih ljepota koje se daju vidjeti kako u nizinama tako i u višim predjelima ovog podneblja. Iako prva asocijacija na spominjanje Hercegovine vuče na kamenjar to i nije baš tako.

Ovaj kraj bogat je i šumama i vodom i lijepim kraškim poljima ali i pravim planinskim vrhovima u blizini naseljenih mjesta. Sve to daje jednu sliku Hercegovine koja je kao stvorena za rekreativce ali i one ‘adrenalinske ovisnike’. Ekipa ABCportala ovih dana je posjetila posušku općinu koja obiluje ljepotama krajolika koji mogu pružiti odmor i za dušu i tijelo. Sa načelnikom općine obišli smo teren koji bi ovih dana trebao postati pravo posuško izletište. 18 500 metara kvadratnih je prostor gdje se uređuju sadržaji za izletnike a bazen od 6500 metara kvadratnih je središte ovog izletničkog mjesta poznatijeg kao Tribistovo udaljenog desetak kilometara sjeverno od Posušja prema parku prirode Blidinje.. Na incijativu općinskih vlasti i načelnika Bage pokrenuti su radovi na terenu i cijeli prostor bi vrlo brzo mogao zablistati u punom sjaju.

izletiste-tribistovo-0707516

– Više od 50 kamiona mulja i smeća očišćeno je iz ovog bazena, dovezli smo preko 100 kamiona riječnoga žala za našu plažu. Danas ili sutra ćemo plažu posuti sitnijim pijeskom tako da će ugođaj na kupalištu biti odličan. Sredili smo kanalizaciju, odvode i dovode vode. Na plaži ćemo imati grill objekat ali i sanitarne čvorove. Postavili smo betonske stolove za kojim će se izletnici moći osvježiti. Kraj kupališta će biti i dječje igralište ali i igralište za nogomet na pijesku i još neke rekreacijske sportove. Sve bi to trebalo biti gotovo u roku desetak dana.- rekli su novinaru ABCportala dvojica radnika koji su obavljali završne radove u ovom izletištu.

izletiste-tribistovo-0707216

-Cijela priča je zamišljena kao promocija područja koje će sigurno biti zanimljivo zaljubljenicima u prirodu, avanture. Bogom dan krajolik će privući mnoge ako im ponudimo pravi sadržaj, a mi to na ovom terenu možemo. Ovdje imamo kanjon Brina koji je ekstra mjesto za avanturiste i bio bi početno mjesto polaska raznim grupama. Tu svakako dodajemo lokacije poput Šimića pećine, Ružičkog potoka, Vučipolja, Oštrca i Tribistova gdje bi bila završna točka ove pustolovne staze.- dodao je načelnik Bago koji je i sam poznat po planinarenju i jedan je od većih zaljubljenika u prirodu, pokazujući nam rukom sve te navedene točke na stazi.

izletiste-tribistovo-0707716

Kad dođete na ovo mjesto i bacite pogled na okolne livade, njive, jezero ali i šumovite planinske vrhove nema vam se što dogoditi osim osjećaja sreće i zadovoljstva što ste tu… impresioniran viđenim. Nadamo se da će Posušaci ali i drugi ljudi iz Hercegovine, Dalmacije i šire prepoznati ovo lijepo mjesto za izlet. Treba napomenuti da je kupalište i izletište otvorenog tipa i ulaz je slobodan.

izletiste-tribistovo-0707616

Pogledajte nekoliko fotografija s Tribistova koje je za čitatelje ABCportala snimio Ivan RAMIĆ

OGLASI

Loading