Select Page

Otisci prstiju potvrdili: Osumnjičenik za napad u Berlinu ubijen u Milanu! Zapucao je na policiju na rutinskoj kontroli

Otisci prstiju potvrdili: Osumnjičenik za napad u Berlinu ubijen u Milanu! Zapucao je na policiju na rutinskoj kontroli

Potvrđeno je: osumnjičenik za teroristički napad na Advent u Berlinu Anis Amri ubijen je u pucnjavi u Milanu.

U nastavku pratite tijek događaja:

12.45 – Njemačko tužiteljstvo upravo drži izvanrednu konferenciju za medije

12.00 – U Njemačkoj su odahnuli, nakon potvrde iz Italije. “Postoje jaki dokazi da je to doista ta osoba, svi smo u ministarstvu sretni što ta osoba više ne predstavlja opasnost”, izjavio je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova Tobias Plate.

11.13 sati – Policajac je tijekom rutinske kontrole oko 3 ujutro zaustavio osobu koja je izgledala vrlo sumnjivo. Muškarac je odmah zapucao na policajca koji ga je tražio osobnu. Policajac Christian Movio odmah je reagirao, pogođen je ali se oporavlja u bolnici. Drugi su policajci priskočili te je Amri ubijen.

Ministar unutarnjih poslova Marco Minniti zahvalio je policajcu te rekao da Italija može biti ponosna na svoju sigurnost.

– Bio je najtraženija osoba u Europi i odmah smo ga identificirali i neutralizirali. To znači da naša sigurnost funkcionira jako dobro – rekao je Minniti.

11.08 sati – Reuters javlja pozivajući se na policijski izvor da je prema otiscima prstiju riječ o Amriju.

11.00 sati – Da je Amri ubijen, objavila je prvo talijanska Panorama, a Reuters se poziva na sigurnosne izvore. Pucnjava se dogodila sinoć.

ANSA piše kako je, prema preliminarnim informacijama, Amri ubijen u pucnjavi sinoć tijekom rutinske kontrole. Prvo je zapucao na policiju, a oni su uzvratili i ubili ga.

Talijanski ministar unutarnjih poslova u ovim trenucima drži konferenciju za medije.

Ranije je objavljeno kako policija vjeruje da se Amri još uvijek skriva u Berlinu, a u međuvremenu se neki mediji javili da je viđen u Danskoj. Zasad nema službene potvrde o tome što se točno dogodilo.

vecernji.ba

OGLASI

Loading