Select Page

Otkazan Advent u Zagrebu: ‘Možda bude na neki primjereniji način, vidjet ćemo’

Otkazan Advent u Zagrebu: ‘Možda bude na neki primjereniji način, vidjet ćemo’

Zagrebački Advent ove se godine neće održati. Potvrdila je to danas Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Gospođa Majić doslovno je rekla da Adventa u Zagrebu u dosadašnjem obliku, ove godine sigurno neće biti. Spominjala je neke druge zasad još nedefinirane oblike javnih događaja u povodu Božića i Nove godine.

“Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija”, rekla je Majić.

Otkazivanje Adventa u Zagrebu logična je odluka: u sadašnjim epidemiološkim okolnostima. Takvo bi masovno okupljanje bilo posve nerealno i štetno. Međutim, neodržavanje Adventa ozbiljan je financijski udarac za zagrebačke ugostitelje (i ne samo zagrebačke, na Adventu su gostovali restorani iz cijele zemlje), piše Kult plave kamenenice.

Mnogi su ugostitelji tijekom Adventa ostvarivali višemjesečni promet. Otkazivanje Adventa još je jedan elemet koji zaokružuje sliku o 2020. kao o najgoroj godini u poslijeratnoj povijesti hrvatske restoranske industrije.

OGLASI

Loading