Select Page

Otkriven identitet glavnog organizatora napada u Parizu: Velika policijska akcija u predgrađu Bruxellesa

Otkriven identitet glavnog organizatora napada u Parizu: Velika policijska akcija u predgrađu Bruxellesa

U nizu terorističkih napada koji su u petak navečer pogodili Pariz ubijeno je najmanje 129 ljudi, a ranjeno 350. Tužitelji kažu da je sedam napadača u tri skupine organiziralo šest napada diljem Pariza, a odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

Žrtve su, prema dosadašnjim informacijama, iz 15 različitih zemalja.

U nastavku pratite tijek događaja:

11.10 sati – Ministar unutarnjih poslova

11.05 sati – Belgijska policija provodi raciju i Molenbeeku, predgrađu Bruxellesa, poznatom kako islamističkom ‘hotspotu’. Prema zasad nepotvrđenim navodima, svjedoci su tijekom racije čuli i pucnjeve, javlja RT.

10.50 sati – Francuske vlasti identificirale su glavnog organizatora napada u Parizu, javlja AP. Riječ je o 27-godišnjem Belgijancu Abdelhamidu Abaaoudu. Navodno je riječ o vođi ćelije Vervier, među kojima su bili džihadisti povratnici iz Sirije. Ćeliju je u siječnju razbila beligijska policija, piše Telegraph.

Rođen 1987. Abaaoud je živio u belgijskoj općini Molenbeek u kojoj su uhićeni brojni džihadisti, te je osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora, kao i 32 drugih džihadista.

Abaaoud je poznati ekstremisti čije se ime u policijskim dosjeima spominje uz Ibrahima Abdeslama koji je izveo napad u kafiću Comptoir Voltaire.

vecernji.ba

OGLASI

Loading