Select Page

Saslušani svjedoci: Kako je ponuda “Srebrene maline” došla do Novalića

Saslušani svjedoci: Kako je ponuda “Srebrene maline” došla do Novalića
Hasan Ganibegović, šef Ureda premijera FBiH Fadila Novalića, i Edita Kalajdžić, tajnica Vlade, saslušani su u Tužiteljstvu BiH.

Osim njih, saslušano je još nekoliko osoba, što iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), što iz Vlade, javlja Avaz.

Oduzete snimke

Izjave tužiteljima dali su u okviru istrage o aferi “Respiratori’‘ i nabavci 100 respiratora iz Kine u BiH za koje je utvrđeno, iako su plaćeni 10,5 milijuna KM, da su neupotrebljivi.

Respirator je, inače, bez natječaja od tvrtke “Srebrena malina”, vlasništvo TV voditelja Fikreta Hodžića, kupio FUCZ s Fahrudinom Solakom na čelu.

Ganibegović je, kako se doznaje saslušan u petak, a Kalajdžić i petak i četvrtak. Ova informacija potvrđena  je iz više izvora iz Vlade FBiH za Avaz.

Njima je, prema naredbi Suda, SIPA u petak oduzela i mobitele. Iz Vlade su oduzeti svi dokumenti vezani za ovu nabavku, snimke videonadzora.

Ključni akter

Tužitelja zanima kako je ponuda “Srebrene maline” došla prvo u Ured premijera, a zatim u Federalnu upravu civilne zaštite.

Od daljnjeg saslušanja i same istrage će sada ovisiti koji će status dobiti Ganibegović i Kalajdžić. Iako su saslušani kao svjedoci, to bi se moglo promijeniti. Pogotovo što je ostalo da se vidi tko je i kada dolazio kod Ganibegovića. Svi oduzeti videomaterijali poslani su na vještačenje.

Ganibegović bi mogao biti ključni akter ove afere. On je nedavno uslikan s Fikretom Hodžićem i Fahrudinom Solakom na Ilidži.

OGLASI

Loading