Select Page

Otvorene prijave za ‘Blidinje BIKE Festival’, najveći biciklistički festival u BiH

Otvorene prijave za ‘Blidinje BIKE Festival’, najveći biciklistički festival u BiH

Udruga “HerzegovinaBike” u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine i udrugom Visit Blidinje, ponovno organizira najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini – Blidinje BIKE Festival koji će se održati od 19. do 21. srpnja u Parku prirode Blidinje.

Prema organizatorima, upravo ova suradnja i zajednički rad različitih udruga i institucija doprinose organizaciji događaja visoke kvalitete, čime festival već petu godinu zaredom dobiva najviše ocjene.

Ovaj trodnevni događaj osim MTB maratona sadržavat će i brojne druge outdoor aktivnosti, tu su događaji za cijele obitelji, a neće nedostajati ni dobre zabave u kasnim satima, jer i ove godine subota je planirana za noćni party, najavili su organizatori.

“Očekujemo više od 20 zemalja svijeta i ujedno, ovo vidimo kao izvrsnu priliku da Park prirode Blidinje promoviramo kao izvrsnu destinaciju za outdoor aktivnosti prema vratima Europe”, kazala je Marija Vukoja Lastvić, ispred Visit Blidinje.

Treba dodati i da se registracije otvaraju danas, a tri dana događanja u Parku prirode Blidinje usredotočena su na brdski biciklizam, rekreaciju, edukativne radionice i zabavu.

Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac događanja bit će MTB maraton UCI C1 XCM Herzegovina i XCM Balkansko prvenstvo, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja.

“Prvi put na Blidinje Bike Festivalu, upustite se u uzbudljivu utrku XCM Herzegovina – koja ove godine nosi UCI Class 1 rang i uključuje utrku Balkanskog prvenstva – i uronite u čisti hercegovački ugođaj i prave prirodne ljepote. Pripremamo se za otprilike 200 sudionika spremnih za izabrati svoj izazov. Pedalirajte između planina Vran i Čvrsnica, pored mirnog jezera Blidinje i slikovitih seoskih naselja. I evo šećera na vrhu ove utrke: ne zaboravite na uobičajene pauze na feed zonama! Na nekoliko mjesta na stazi, čeka vas gurmanski štand s osvježenjem. Uživajte u našoj zajedničkoj strasti prema biciklizmu”, stoji u pozivu organizatora.

Program započinje u petak otvaranjem ureda za utrku, kada Nacionalne reprezentacije, timovi i sudionici mogu preuzeti svoje startne brojeve, prijaviti se u smještaj i početi istraživati i upoznavati Park prirode Blidinje. Slijedi Gala večera za sponzore i prijatelje projekta, kao i prezentacija projekta svim sudionicima Gala večere.

Subota tradicionalno okuplja rekreativne bicikliste oko biciklijade “Stazom Ajduka,” uključujući najmlađe sudionike ovog događaja, odnosno cijele obitelji koje uživaju u dobro organiziranom programu tijekom vikenda u Parku prirode Blidinje.

Nedjelja je obilježena profesionalnom MTB utrkom UCI C1 XCM Herzegovina i Balkanskim prvenstvom, a tu je i utrka “XCM Herzegovina,” koja se vozi na kraćoj stazi i ponovno se boduje za Premijer ligu BiH.

VL

OGLASI

Loading