Select Page

Rakitno: Zaglavica pobjednik 20. malonogometnog turnira „sv. Ivan 2024.“

Rakitno: Zaglavica pobjednik 20. malonogometnog turnira „sv. Ivan 2024.“

Pobjednik 20. po redu malonogometnog turina „sv. Ivan 2024.“ u Rakitnu je ekipa Zaglavica. Oni su u tvrdoj završnici prepunoj golova i preokreta rezultatom 5:3 pobjedili ekipu Vrpolje 2.

Utakmicu je golom otvorio Slavko Dumančić koji je zabio za 1:0 za Vrpolje 2. Ivan Miličević je zatim izjednačio. Golom Tomislava Miličevića Zglavica je prvi put preuzela vodstvo. Ivan Miličević je pak zabio za 3:1 i činilo se da ekipa Zaglavice se mogla malo opustiti. No Slaven Dumančić, a onda i Oliver Jakovljević postižu golove za Vrpolje 2 i dolazi do novog izjednačenja i neizvjesnosti za obje ekipe. Ekipa Zaglavice ipak je koncentriranija i njihov Šimun Sabljo zabija za novo vodstvo svoje ekipe. Upravo njegov još jedan gol, onaj za konačni rezultat od 5:3 označio je da je Zaglavica nositelj dvadesetog jubilarnog turnira koji se igra u Rakitnu u čast njihovog zaštitnika sv. Ivana.

Treće mjesto turnira osvojila je ekipa Vrpolje. Oni su u takmici za treće mjesto savladali ekipu Čaršija rezultatom 6:3.

Proglašeni su i najbolji pojedinci, tako je Tomislav Miličević iz ekipe Zaglavica proglašen najboljim igračem. Ivan Barišić iz ekipe Vrpolje 2 je dobio priznanje za najboljeg golmana, a priznanje za najboljeg strijelca je dobio Šimun Sabljo iz ekipe Zaglavica.

Na turnir se prijavilo sedam ekipa seniora, a to su Zaglavica, Vrpolje, Šišovići, Čaršija, Sutina mladi, Vrpolje 2 i Mihalji i Markote. Jedna ekipa je odustala uoči samog početka turnira. Za pionire se prijavile četiri ekipe, a to su Vrpolje, Sutina, Poklečani i Zaglavica. Za limače se prijavilo pet ekipa, a to su Vrpolje, Zaglavica, Mihalji i Markote, Čaršija i Sutina).

Mlade kategorije

Spomenimo da su privedene kraju i utakmice mladih kategorija turnira. U kategoriji limača prvo mjesto osvojila je ekipa Mihalji Markote, drugo mjesto osvojila je ekipa Vrpolje,a treće mjesto osvojila je ekipa Čaršija. Proglašen je i najbolji igrač limača, a to je Ljubo Mihalj.

U kategoriji pionira prvo mjesto osvojila je ekipa Poklečani, drugo mjesto osvojila je ekipa Zaglavica, a treće mjesto ekipa Vrpolje. Proglašen je i najbolji igrač pionira, a to je Matej Mihalj.

Humanitarni turnir

Ono što je karakteristično za ovaj turnir je to što svake godine turnir ima i svoju humanitarnu dimenziju. Svake godine od prodaje tombola prikupljaju se sredstva za obnavljanje Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu. Tako je bilo i ove godine. „Ove godine cijeli fond prikupljenih novaca odlazi za obnovu krova kotlovnice na našoj školi. Mislim da ćemo to uspjeti od prikupljenih sredstava. I zbog toga upućujemo najveću zahvalu sponzorima turnira, igračima koji su se odazvali, ali i svim posjetiteljima koji su dolazili iz večeri u večer“, kazao je Mirko Barišić iz organizacijskog tima malonogometnog turnira „sv. Ivan Rakitno 2024.“.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading