Select Page

Otvoreni Stolačka tarča i LJOF

Otvoreni Stolačka tarča i LJOF

Deveto izdanje Srednjovjekovne manifestacije Stolačka tarča otvoreno je danas predstavljanjem povijesnih skupina iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnju Stolačku tarču otvorio je gradonačelnik Stoca, gospodin Stjepan Bošković.

Događaj koja oživljava davna vremena naše povijesti ponudio je širok spektar aktivnosti. Na programu su viteške i plesne skupine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, predstave za djecu i radionice bosančice za djecu i odrasle, bogata gastronomska ponuda, te zabava uz zvuke srednjovjekovnog sastava Holoeneck Hungarica.

Ne smiju se propustiti ni spektakularne mačevalačke borbe poznate kao Božji sud, kao i Bohurt – oklopna borba s punim kontaktom. Dođite i uživajte u radionici bacanja sjekire, koju će održati duvanjski viking Stipe Pleić Flick, vuči konopa sa vitezovima i spektakularnom vatrenom showu-u.

Posebnu atrakciju predstavljat će nastup sokolara iz Srbije, Hanija Girgisa, koji će sa svojim dresiranim pticama izvoditi akrobacije i prelete iznad publike, čime će zasigurno oduševiti sve prisutne. Središnji događaj je Bitka za Hercegov grad, koja je na rasporedu u subotu u 20 sati, nakon čega slijedi vatreni show i nastup DJ-a./Stolac.city

Otvoren LJOF

Otvoren je četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festivala koji ove godine bilježi rekordni broj natjecatelja iz čak 13 država!

Uz natjecatelje iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stižu natjecatelji iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i  Libanona, što potvrđuje da je Ljubuški Outdoor Festival uistinu postao prepoznatljiv na međunarodnoj razini.

Na ovogodišnjem festivalu neće manjkati ni sjajne zabave – u petak, 24.05. uz vodopad Kravica, u 21 h, svoj će veliki i za posjetitelje besplatni koncert održati Opća opasnost. Uz njih, nastupit će i učenici Glazbene škole Ljubuški.

U subotu, 25.05., također je na redu još jedan besplatni spektakl s početkom u 21h, a radi se o koncertu Crvene jabuke.

Festival LJOF 2024 ove se godine održava od 23. do 26.05., a ovaj jedinstven festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote  Hercegovine duž svih natjecateljskih ruta.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading