Select Page

Ovaj vikend očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima

Ovaj vikend očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima. Izdvajaju se prijelazi Ivanica, Doljani i Gabela Polje, gdje se na izlazu iz BiH čeka do jedan sat.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je intenzitet prometa, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Potrebno je posjedovati važeću putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu, priopćeno iz IC BIHAMK-a.

Gužve i u Hrvatskoj

Posljednjeg vikenda u srpnju oćekuje se značajno jačanje prometa, dok se vrhunac gužvi očekuje tijekom subote, 29. srpnja od najranijih jutarnjih sati, izvještava HAK. Izuzmu li se granični prijelazi i naplatne postaje, šest je kritičnih mjesta gdje se očekuju zastoji: zagrebačka obilaznica, dionica autoceste Lučko – Bosiljevo, Istarski ipsilon, Krčki most te luke Zadar i Split, piše HRT.

Najveći broj turista ponovno će doći iz zapadnoeuropskih država, Austrije, Češke, Slovačke itd. U Njemačkoj su u četvrtak počinju praznici u pokrajini Baden-Württenberg, a u subotu u Bavarskoj iz kojih će se velik broj putnika uputiti na Jadran na ljetni odmor ili će prolaziti kroz Hrvatsku do svojih odredišta na istoku Europe. Osim državljana iz Europske unije, mnogi građani Republike Hrvatske, Slovenije, BIH i Srbije krenut će na ljetni odmor.

posusje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading