Select Page

Ovih 5 predmeta morate odmah dezinficirati i zaštititi sebe i obitelj

Ovih 5 predmeta morate odmah dezinficirati i zaštititi sebe i obitelj

1. MOBITEL

U prosjeku 96 puta u dano dotaknemo mobitel, prema globalnom istraživanju kompanije Asurion. A ako je potvrđeno i da sadrže više prljavštine od WC daske, onda je jasno da smo stalno izloženi potencijalno opasnim bakterijama, prenosi ordinacija.vecernji.hr

Iz Appla poručuju kako korisnici mogu koristiti 70 postotni alkohol za čišćenje vanjskog dijela telefona. Nikad ne špricajte telefon vodom.

2. PREDMETI KOJE ČESTO DIRATE

Zbog zadržavanja virusa na površinama svakako biste trebali očistiti predmete poput kvake, prekidača za svjetlo, pipe, daljinski upravljač. Možete koristiti sva dezinfekcijska sredstva, a najbolje je ostaviti da prvo djeluju nekoliko minuta te ih onda isprati.

3. RADNE POVRŠINE U KUHINJI

Često na ovakve površine odlažemo sve što nam je u ruci, od vrećica s namirnicama, torbe, ključeva i mobitela. Kako se radi o mjestu gdje se priprema hrana za obitelj i goste, obavezno ih je čistiti.

4. TIPKOVNICA

Dovoljno je da ju okrenete naopačke da biste vidjeli koliko se prljavštine na njoj nalazi… Kako tipkovnicu stalno dirate, ona je idealno stanište za razvoj bakterija. Nakon što se istresli svo smeće iz tipkovnice, dobro je operite sa dezinfekcijskim maramicama.

5. IGRAČKE I DEKE

TI su mali predmeti često dom raznih prljavština, a kako su djeca podložna virusnim oboljenjima i potvrđeno je da su kod njih simptomi koronavirusa samo blagi, važno im je osigurati čiste predmete i površine za igranje. Deke i punjene životinje stavite u mašinu te operite praškom. Oni obavezno moraju biti potpuno suhi prije upotrebe.

vecernji.ba

OGLASI

Loading