Select Page

Ovih dana kiša i snijega

Ovih dana kiša i snijega

Danas je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, ledena kiša ili susnježica koji mogu prelaziti u snijeg. U višim područjima će padati samo snijeg. Padaline se premještaju sa zapada prema istoku zemlje. Sredinom dana padaline prvo prestaju na području Krajine, a u večernjim satima na istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu do 11 stupnjeva”, priopćeno je iz FHMZBiH.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do šest stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stupnjeva.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do osam stupnjeva . Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stupnjeva .

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padalina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet stupnjeva i. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stupnjeva .

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padaline su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stupnjeva . Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i deset, na jugu do 15 stupnjeva .

OGLASI

Loading