Select Page

OVO JE HRVATSKA ZA RUSIJU: Dalić objavio konačni popis za Svjetsko prvenstvo

OVO JE HRVATSKA ZA RUSIJU: Dalić objavio konačni popis za Svjetsko prvenstvo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je s koja 23 igrača putuje na Svjetsko prvenstvo. Posljednji koji je otpao s popisa je stoper Matej Mitrović…

Još otkako je objavio skraćeni popis s 24 imena, bilo je jasno kako će se Matej Mitrović i Duje Ćaleta-Car boriti za posljednje mjesto u avionu za Rusiju, posebno nakon što je Vedran Ćorluka potvrdio kako je ozljeda stvar prošlosti.

Jučerašnji dvoboj protiv Brazila u kojem je Ćaleta-Car dobio minutažu, a Mitrović ostao na klupi, pružio je smjer kojim će Zlatko Dalić krenuti te je postalo već tada izvjesno kako će Mitrović biti taj koji će otpasti.

Konačna potvrda stigla je potvrdom HNS-a 23 putnika za Svjetsko prvenstvo, a na tom popisu nije bilo Mitrovića koji ostaje u statusu rezerve ukoliko dođe do nekakvih ozljeda.

34349532_1752029651544130_7920756104345157632_n

Čaleta-Car zaslužio je mjesto među putnicima, iza njega je sjajna sezona u kojoj je bio standardan član prvih 11 austrijskog prvaka Red Bull Salzburga s kojim je dogurao i do polufinala Europske lige.

Mitrović je s druge strane imao problema u Bešiktašu gdje se nije izborio za minutažu, zatim je otišao na posudbu u Club Brugge gdje je igrao do završnice sezone.

Pred hrvatskim reprezentativcima je još jedna pripremna utakmica i to u petak u Osijeku protiv Senegala nakon čega će krenuti prema Rusiji.

hrsport.net

OGLASI

Loading