Select Page

Ovog vikenda počinje boćarsko prvenstvo

Ovog vikenda počinje boćarsko prvenstvo

Usubotu, 12. i nedjelju, 13. rujna igrat će se utakmice Prve boćarske lige Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, odlukom Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH liga će biti podijeljena u dvije skupine – A i B. U A skupini je pet boćarskih klubova – Grude, Napredak Willa (Sarajevo), Dračevo, Široki i Neum. Članovi B skupine su – Čapljina, Sv. Stipan (Gorica), Bura (Posušje) i Rastok (Prolog kod Ljubuškog), piše Večernji list BiH. 

Podsjećamo, proteklo prvenstvo prekinula je pandemija koronavirusa. U trenutku prekida u Prvoj ligi (šest klubova) odigrana je jesenska polusezona, dok su se sve utakmice Druge lige (tri kluba) trebale igrati u proljetnom dijelu sezone.

Prekinuta natjecanja

Kao što je poznato, koncem druge dekade ožujka prekinuta su sva sportska natjecanja, pa tako i prvenstvo boćara. Zbog prekida najviše mogu žaliti Gruđani, u trenutku prekida bili su u vodstvu. U međuvremenu aktivnosti u ovom malom sportu su zamrle pa se mislilo da bi to mogao biti njegov kraj.

Start u subotu

Međutim, na sjednici Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH, u Čapljini, koja je održana u kolovozu, donesena je odluka da drugog vikenda u rujnu počinje nova sezona.

Start je dakle u subotu, 12. rujna. Parovi prvog kola, A skupina: Sarajevo: Napredak Willa – Dračevo, Široki Brijeg: Široki – Neum, slobodne Grude; B skupina, Čapljina: Čapljina – Sv. Stipan, Posušje: Bura – Rastok. Prvi će na zjogove u subotu, 12. rujna, boćari Bure i Rastoka, ostale utakmice igrat će se u nedjelju, 13. rujna.

Naravno, ovaj raspored natjecanja može “korigirati” pademija koronavirusa, odnosno moguća je odgoda neke od najavljenih utakmica nove prvenstvene sezone ako to epidemiološka situacija nalaže.

vecernji.ba

OGLASI

Loading