Select Page

Ovog vikenda počinje boćarsko prvenstvo

Ovog vikenda počinje boćarsko prvenstvo

Usubotu, 12. i nedjelju, 13. rujna igrat će se utakmice Prve boćarske lige Bosne i Hercegovine. Podsjećamo, odlukom Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH liga će biti podijeljena u dvije skupine – A i B. U A skupini je pet boćarskih klubova – Grude, Napredak Willa (Sarajevo), Dračevo, Široki i Neum. Članovi B skupine su – Čapljina, Sv. Stipan (Gorica), Bura (Posušje) i Rastok (Prolog kod Ljubuškog), piše Večernji list BiH. 

Podsjećamo, proteklo prvenstvo prekinula je pandemija koronavirusa. U trenutku prekida u Prvoj ligi (šest klubova) odigrana je jesenska polusezona, dok su se sve utakmice Druge lige (tri kluba) trebale igrati u proljetnom dijelu sezone.

Prekinuta natjecanja

Kao što je poznato, koncem druge dekade ožujka prekinuta su sva sportska natjecanja, pa tako i prvenstvo boćara. Zbog prekida najviše mogu žaliti Gruđani, u trenutku prekida bili su u vodstvu. U međuvremenu aktivnosti u ovom malom sportu su zamrle pa se mislilo da bi to mogao biti njegov kraj.

Start u subotu

Međutim, na sjednici Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH, u Čapljini, koja je održana u kolovozu, donesena je odluka da drugog vikenda u rujnu počinje nova sezona.

Start je dakle u subotu, 12. rujna. Parovi prvog kola, A skupina: Sarajevo: Napredak Willa – Dračevo, Široki Brijeg: Široki – Neum, slobodne Grude; B skupina, Čapljina: Čapljina – Sv. Stipan, Posušje: Bura – Rastok. Prvi će na zjogove u subotu, 12. rujna, boćari Bure i Rastoka, ostale utakmice igrat će se u nedjelju, 13. rujna.

Naravno, ovaj raspored natjecanja može “korigirati” pademija koronavirusa, odnosno moguća je odgoda neke od najavljenih utakmica nove prvenstvene sezone ako to epidemiološka situacija nalaže.

vecernji.ba

OGLASI

POSTANI DIO ŽKK POSUŠJE

ŽKK Posušje vrši UPISE u školu košarke! Sve zainteresirane djevojčice mogu se pridružiti našim...

Loading