Select Page

Papa Čoviću: Pozdravite dobre mlade ljude za mene

Papa Čoviću: Pozdravite dobre mlade ljude za mene

Papa Franjo danas primio je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, a tom prilikom Sveti otac rekao je da je na primjeru građana BiH naučio puno, naučio o sposobnosti da pate, oproste i teže oprostu i dijalogu, da zajedno rade za opće dobro.

Papa Franjo je zamolio predsjedavajućeg Čovića da prenese njegove pozdrave kolegama i prenese posebnu poruku za mlade u BiH.

– Pozdravite dobre mlade ljude za mene – rekao je Sveti otac, podsjećajući na pitanja koja su mu upućivali prilikom posjete gradu Sarajevu početkom ove godine.

Franjo je također kazao da su mladi u BiH budućnost svoje domovine, prenosi Avaz.

Inače, jutros u 6 sati iz mostarske zračne luke posebno izaslanstvo sastavljeno od predstavnika državnog i crkvenog odbora na čelu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Organizacijskog odbora za doček Njegove Svetosti pape Franje i kardinalom Vinkom Vinkom Puljićem otputovao je u uzvratni posjet Svetoj Stolici. Izaslanstvo broji skoro 50 osoba iz političkog, društvenog, javnog, crkvenog…života u BiH.

U Vatikan je izaslanstvo ponijelo Monografiju o posjetu Pape Franje Sarajevu 6. lipnja ove godine naslova “Mir vama” koja je uručena Svetom Ocu.

– Molimo vas da molite za mene. Sada tražimo Boga, Boga svega, Bog Otac svih, koji nas blagoslovi, blagoslovi naše živote, blagoslovi naš dom, blagoslovi naše obitelji, blagoslovi našu djecu i blagoslovi budućnost Bosne i Hercegovine, kazao je papa Franjo u obraćanju izaslanstvu bh. Hrvata, prenosi Večernji list.

“Ovu zahvalu izričem, ne samo u ime oni koji su nazočni, nego u ime cijele katoličke Crkve u BiH kao i svih građana BiH. Hvala Vam što nas pohodili te tako svratili pozornost na cijelu zemlju, a posebno na Hrvate katolike koji se tamo bore za opstanak i ostanak i za jednaka prava, kazao je kardinal Vinko Puljić u obraćanju Papi Franji.

OGLASI

Loading