Select Page

Papa Franjo predvodio misu pred 7000 vjernika u Vatikanu: Djecu nam danas proždiru ratovi

Papa Franjo predvodio misu pred 7000 vjernika u Vatikanu: Djecu nam danas proždiru ratovi

Papa Franjo predvodio je večeras u Vatikanu misu uoči Božića, a kao i prethodne godine poslao je poruke koje odnose kako na prošlost, tako na sadašnjost, ali i budućnost.

Vatikanska bazilika je i ove godine uoči mise bila puna, a prema pisanju La Stampe nazočilo je sedam tisuća vjernika, a još tri tisuće je prema izvorima Svete Stolice, pratilo događaj s Trga Svetog Petra.

S obzirom na to da se nalazi u nešto lošijem zdravstvenom stanju, papa je na ovu misu stigao u invalidskim kolicima, a u svom govoru naročito se osvrnuo na moderni svijet i običaje koji “proždiru” radost i svrhu Božića.

“Šta ova noć još govori o našim životima? Dva milenija nakon Isusovog rođenja, nakon mnogih Božića proslavljenih uz ukrase i poklone, nakon tolikog konzumerizma? Znamo toliko mnogo stvari o Božiću, ali zaboravljamo njegovo značenje”, rekao je papa.

Tijekom obraćanja, papa je naglasio kako su slabi žrtve ljudske prodržljivosti.

“Slabi su žrtve proždrljivosti, a muškarci gladni moći gutaju svoju braću i sestre. Čak i djecu danas proždiru ratovi. Božić se ne slavi bez siromašnih. Čovječanstvo danas je nezasito novca, moći i zadovoljstva. Ne ostavlja mjesta za siromašne. Bog nije otac koji proždire svoju djecu, već Otac koji nas u Isusu čini svojom djecom i hrani nas nježnošću. On dolazi da dotakne naša srca i da nam kaže da je jedina sila koja mijenja tijek povijesti ljubav. On ne ostaje distanciran i moćan, već postaje blizak i ponizan;”, poručio je papa.

U poruci vjernicima, papa je rekao kako se večeras Isus svima približava jer mu je stalo do ljudi.

“Kaže vam:’Ako se osjećati izmučeni događajima, ako vas proždire osjećaj krivice, ako ste gladni pravde, ja Bog sam s tobom. Znam što živiš, znam tvoje muke i povijest. Tu sam da ti kažem kako ću uvijek biti blizu tebe. Ne dopustite da vas svladaju strah, rezigniranost i obeshrabrenje. Nema zla, nema grijeha od kojeg vas Isus ne želi ili ne može spasiti”, ističe papa.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading