Select Page

Papa imenovao novog apostolskog vizitatora za Međugorje

Papa imenovao novog apostolskog vizitatora za Međugorje
Papa Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Aldu Cavallija apostolskim vizitatorom za Međugorje nakon što je ljetos preminuo poljski nadbiskup Hernyk Hoser, objavio je u podne Tiskovni ured Svete Stolice.

Mons. Cavalli dolazi u Međugorje nakon što je obnašao dužnost apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

U kratkome objašnjenju stoji kako ga Papa Franjo imenuje za apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme.

Mons. Cavalli nastavlja misiju koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi od posljedica zaraze koronavirusom.

Mons. Aldo Cavalli rođen je 18. listopada 1946. godine u Leccu (Italija).

Za svećenika biskupije Bergamo zaređen je 18. ožujka 1971. godine.

Nakon svećeničkoga ređenja predaje književnost u sjemeništu te za to vrijeme završava studij političkih znanosti na katoličkome sveučilištu.

Od 1975. godine je u Papinskoj crkvenoj akademiji u Rimu, okrunivši boravak završenim postdiplomskim studijem teologije i crkvenoga prava.

Služio je u nekoliko nuncijatura kao tajnik te u Državnome tajništvu Svete Stolice.

Bio je apostolski nuncij u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 21. ožujka 2015. godine nuncij je u Nizozemskoj i stalni predstavnik Svete Stolice pri Organizaciji za zabranu kemijskoga oružja (OPCW).

Kako su objavili iz Župe Međugorje provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko pozdravio je imenovanje novog apostolskog vizitatora za Međugorje.

Ovo imenovanje čitamo kao znak brižne pozornosti Vrhovnoga Svećenika za ovo hodočasničko mjesto. Novoga Apostolskog Vizitatora dočekujemo s dubokim osjećajem zahvalnosti i poštovanja kao i njegova prethodnika, blagopokojnoga mons. Hosera, čiji je rođendan, baš znakovito, na današnji dan, rekao je provincijal Šteko.

Sveta Stolica imenovala je 2018. odredila apostolskog vizitatora za Međugorje.

Fenomen Međugorja vezuje se uz tvrdnje šestero vidjelaca da im je 25. lipnja 1981. prvi put Gospa uputila poruke zbog čega je nazivaju Kraljicom mira. Najveći broj njih tvrdi da i danas imaju ukazanja.

(Hina)

OGLASI

Loading