Select Page

Papa na Križnom putu izrazio “sram” jer ostavlja mladima svijet razjedinjen podjelama

Papa na Križnom putu izrazio “sram” jer ostavlja mladima svijet razjedinjen podjelama

Sirijska obitelj i dominikanke iz Iraka neki su odabranih koji su nosili križ do jedne od 14 postaja Križnog puta oko Koloseuma u procesiji koja je održana u petak navečer i predvodio ju je papa Franjo u Rimu pod visokim mjerama sigurnosti.

“Naše generacije ostavljaju mladima svijet razjedinjen podjelama i ratovima, svijet proždiran egoizmom u kojemu su marginalizirani mladi, djeca, bolesni, stari ljudi”, izrazio je žaljenje Papa.

Poglavar Katoličke crkve kojoj pripada 1,3 milijarde vjernika u svijetu predvodio je pobožnosti Velikog petka skrušeno, meditativno, zatvorenih očiju ispred osvijetljenog Koloseuma.

da20bd0ec0229436ff178dcb52b4958fv1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2

U molitvi kojom je završen Križni put u trajanju 90 minuta, Franjo je pozvao katolike da pogledaju u Isusa pogledom “punim srama, pokajanja i nade”.

“Neka naša sveta Crkva, koju čine grješnici, nastavi… unatoč svim pokušajima da je se diskreditira, biti svijetlo koje ohrabruje, olakšava i svjedoči prosvijećenu ljubav”, rekao je Papa.

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti potvrdio ovog tjedna povišenu opasnost od atentata u Italiji, 10.000 policajaca je raspoređeno u Rimu kako bi jamčili sigurnost uoči Križnog puta, procesije oko Koloseuma na Veliki petak, javlja Dnevnik.hr.

Sirijski par i njihovo troje djece nosilo je križ do jedne od 14 tradicionalnih postaja kojima je po vjerovanju katolika Isus na Veliki petak prošao na putu prema mjestu raspeća, prenosi agencija AFP.

Križ su nosile i časne sestre dominikanskog reda iz Iraka.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading