Select Page

PAVKOVIĆ: Stanje u Zavodu Pazarić tema na sjednici 4. prosinca

PAVKOVIĆ: Stanje u Zavodu Pazarić tema na sjednici 4. prosinca

Nakon šokantnih fotografija djece vezane za krevete i radijatore u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić koje je jučer pokazala zastupnica u Zastupničkom domu parlamenta FBiH iz Naše stranke Sabina Ćudić, medijima je jučer odjeknula vijest kako je ovaj dom odbio prijedlog zastupnice Ćudić da se hitno na dnevni red sjednice uvrsti posebna točka o stanju u Zavodu u Pazarićima. Prijedlog je dobio 21 glas za, 43 suzdržana i 8 protiv, te na iznenađenje javnosti nije uvršten na dnevni red. Prijedlog nisu podržali ni zastupnici HDZ-a BiH.

Mi smo kontaktirali zastupnika Hrvatske demokratske zajednice BiH u Zastupničkom domu parlamenta FBiH Ivicu Pavkovića koji je za naš radio pojasnio situaciju. „Zastupnica Ćudić je tražila da se uz uvrštavanje rasprave o Zavodu u Pazariću glasuje i o smijeni članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana. Predsjednik Doma Mirsad Zaimović je obavio konzultacije s predsjednicima klubova stranaka i predložio zaključak koji smo podržali. Zaključkom smo zadužili nadležne parlamentarne odbore i nadležne institucije da u roku od sedam dana provjere sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić i da naprave službeni izvještaj o stanju u Zavodu. Na osnovu tih informacija mi ćemo moći provesti kvalitetnu raspravu kako bi se nepravilnosti ispravile i poboljšalo stanje. Ovo pitanje će biti glavna tema na tematskoj sjednici ovoga doma, 4. prosinca“, kazao je Pavković za naš radio.

U istom domu je prije nekoliko mjeseci upravo direktor Zavoda Redžep Salić ukazivao na probleme u Zavodu, jer problemi u ovom Zavodu traju niz godina. „Novi direktor je imenovan početkom godine i do sada je iznosio uglavnom finncijske probleme koji muče Zavod, ali nije govorio o tretmanu djece. No, odgovorost je na upravi Zavoda ako ne isprave eventualne nepravilnosti ili loš tretman prema štićenicima zavoda“, kazao je Pavković.

Direktor zavoda u Pazarićima je jučer vidno potresen poručio da neće dati da bilo tko koristi djecu u političke svrhe. I prema Pavkovićvom mišljenju, zastupnica Ćudić je trebala problem prije svega iznijeti u jednom od tri parlamentarna odbora koja se bave ovom problematikom. „To su Odbor za rad i socijalnu zaštitu, Odbor za zdravstvo i Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda. Oni se redovito sastaju i funkcioniraju. Mislim da je zastupnica Ćudić trebala prvo pokušati riješiti problem unutar tih odbora, a tek onda iznositi u javnost fotografije ove djece“, kazao je Pavković za naš radio.

Cijeli prilog poslušajte na priloženoj poveznici.

ZVUČNI ZAPIS

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading