Select Page

Pavković za Posušje.info: “Osjećaj je neopisiv!”

Pavković za Posušje.info: “Osjećaj je neopisiv!”

Totalna navijačka groznica trese grad podno Radovnja. Ulaznice su puštene u pretprodaju, iako u subotu na Mokri dolac stiže neatraktivna FK Sloboda. Prilika je to za plavo-bijele koji pobjedom skaču na 8. mjesto čime se pitanje opstanka u ligi može i jasno zaključiti.

Veliki bod s Pecare sigurno je zapalio i one najveće skeptike, a eurogol u 88. minuti robusnog Darija Pavkovića potaknuo je i različita pitanja među Posušanima koji se pitaju čiji je i otkud je. Novinar portala posusje.info istražio je tko je Dario Pavković i u ugodnom razgovoru saznao kako je zapravo započela ova priča koja sve više miriše na onu Ivana Krstanovića – Pope koji je preko drinovačkih livada u 27. godini života svratio na Mokri dolac i postao jedan od najboljih strijelaca Premier lige te se kasnije doveo do Zagreba i Dinama, a danas je ikona HNL kao treći strijelac na vječnoj listi iza Vugrineca i Cvitanovića. Uostalom, obojicu su navijači uspoređivali zbog visine i tjelesne građe s Peterom Crouchom, legendarnim napadačem Liverpoola. Samo što je jedan duvanjski, a drugi rakitski.

No, krenimo redom. Dario Pavković je 27. godišnji mladić koji je živio u Njemačkoj ali njegov otac je rodom iz Posušja, točnije iz Rakitna, te se ta čvrsta veza sa rodnim krajem prenijela i na sina. “Nema ljeta kad nisam došao u Posušje” govori nam Dario nešto slabijim hrvatskim jezikom ali potpuno razumljivo i puno emocija. Uostalom, nije on ni došao ovdje da puno priča nego da zabija golove, a priču neka prepusti nama. Inicijativa njegovog oca Rade i majke Ilinke, koja također vuče korijene iz Posušja, da dođe ovdje igrati bila je uvijek aktualna ali on nekako nije vjerovao u sebe “Treniram nogomet od 6. godine i cijeli život sam trenirao, prošao sve mlađe uzraste. Tamo sam uglavnom zadnjih godina igrao amaterski uz posao. To je bila nekad 6., nekad 5. liga. Navijao sam za Posušje i pratio sve utakmice. Čak sam i dolazio gledati Borac i Sarajevo na Mokrom docu. Tada sam nekako shvatio da mogu igrati taj rang uz dobru pripremu ali sam dobio koronu i nisam uspio doći na probu. U zimskom prijelaznom roku konačno sam odlučio doći na probu i sve je krenulo dobro. Zabio sam 3 gola na pripremama i tadašnji trener Stipe Balajić me odlučio zadržati. Njemu se ovim putem posebno zahvaljujem. – nastavlja Dario te dodaje kako nije mogao suspregnuti suze kad je zabio za izjednačenje Širokom “Neopisivo, toliko naših navijača i gol u zadnjim minutama, jednostavno neopisivo!”

Gol je kaže posvetio svom ocu Radi i majki Ilinki koji su cijelo vrijeme vjerovali u njega pa i onda kada on sam nije: “Oni su mi stvarno velika podrška i pravi oslonac u životu!”

Ozljeda protiv FK Slobode dovela je do trotjedne pauze. Nije kaže imao sreće jer je u prvoj utakmici pred svojom publikom odmah zadobio ozlijedio. Međutim brzo se oporavio i čekao svoju priliku. Nije mu trebalo puno, svega nekoliko minuta, da iskoristi malu nepažnju Širokobriježana i zabije za totalni delirijum navijača Posušja koji su napravili takvu atmosferu da bi stranici vjerojatno pomislili kako je Posušje domaćin utakmice.

U subotu Posušje dočekuje sportske rivale s Tušnja, a Dario na pitanje hoće li igrati odgovara: “Moje je da radim i treniram, a trener će odlučiti.” Skroman je to mladić ali i svjestan svojih mogućnosti pogotovo nakon one utakmice u Širokom koja će mu sigurno biti jak vjetar u leđa. Prilagodio se vrlo lako životu u Posušju, a najviše mu pomaže stric Ivan Pavković – Crni koji se trudi da mu ništa ne nedostaje. Zato Dario može razmišljati samo o golovima i svojim nastupima u omiljenom dresu “Volio bih zabiti još 4 – 5 golova do kraja. Vjerujem da to mogu! ” zaključuje naš sugovornik.

Šef stručnog stožera Karačić u subotu će pokušati zadržati sva tri boda na Mokrom docu, a sigurni smo kako će se za takav pothvat poslužiti ovim njemačko-posuškim receptom kojem je i malo dovoljno da raspara mreže protivničkih vratara.

Posušje.info

OGLASI

Loading