Select Page

Peru svladao Čile za finale protiv Brazila

Peru svladao Čile za finale protiv Brazila

Protivnik Brazila u finalu Copa Americe bit će Peru koji je neočekivano visoko slavio protiv Čilea s 3:0. Čileanci su puno toga promašili u ovom polufinalu i predaju krunu pobjednika ovog natjecanja.

Zadnji put Peruanci su bili u finalu Copa Americe još 1975. godine kada su igrali protiv Kolumbije i odnijeli jednu od svoje dvije titule (prva 1939. godine), a u finalu čeka ih vrlo težak posao protiv domaćina Brazila.

S Brazilom se susreo u grupnoj fazi i upisao ružan poraz 5:0, no ovo će biti sasvim drugačiji dvoboj.

U polufinalu protiv Čilea, Peru je već na poluvremenu imao dva gola prednosti. U 21. minuti dugačka lopta u 16 metara stvorila je dosta problema Čileancima, odbijena je na desnu stranu, a nakon ubačaja u kazneni prostor došla je do Edisona Floresa koji zabija za 1:0.

U 38. minuti Čileanci se zakopavaju još dublje, a taj gol ide na dušu vrataru Ariasu. Istrčao je i nije uspio doći do lopte, Carrillo je bio uspješniji i pronašao je na rubu 16 metara Yotuna koji je pogodio s ruba kaznenog prostora za 2:0.

U drugom poluvremenu Čile je pritisnuo, ali nije uspio doći do pogotka. Peru se vrlo dobro branio te je na kraju došao i do trećeg gola. U 93. minuti Paolo Guerrero je nakon krasne akcije došao sam pred vratara, zaobišao ga je i zabio za konačnih 3:0.

Čile je u sudačkoj nadoknadi dobio priliku barem smanjiti, ali Eduardo Vargas se osramotio, iz kaznenog udarca neuspješno je panenkom samo dodao loptu vrataru.

Hrsport.net

OGLASI

Loading