Select Page

Petnaesti Večernjakov pečat održat će se 11. travnja pod motom ‘Mostovi Europe’, pokrovitelj Predsjedništvo BiH

Petnaesti Večernjakov pečat održat će se 11. travnja pod motom ‘Mostovi Europe’, pokrovitelj Predsjedništvo BiH

Petnaesto izdanje Večernjakova pečata, izbora Osobe godine, kojem će ove godine pokrovitelj biti Predsjedništvo BiH, održat će se 11. travnja u Mostaru pod sloganom “Mostovi Europe”, što smbolizira europsko zajedništvo i raznolikost, piše Večernji list BiH. Ovogodišnja manifestacija smjestila se vremenski u “najužurbaniji” mjesec u Mostaru te se podudara s otvaranjem Dana Matice hrvatske Mostar – Mostarskim proljećem, mostarskim sajmom, zbog čega su i pripreme posebno zahtjevne. Za Pečatov jubilej sva tri člana Predsjedništva BiH prihvatila su pokroviteljstvo.

Novi iskorak

“Sa zadovoljstvom smo dogovorili da sva tri člana Predsjedništva BiH budu pokrovitelji manifestacije. Sigurni smo kako će u to vrijeme u Mostaru biti brojna izaslanstva. Očekujemo dolazak predsjednice Hrvatske, predsjednika Crna Gore, premijera Srbije i Turske. Veseli nas što smo imali prvu sjednicu Organizacijskog odbora i mislim kako će ova godina donijeti nešto novo, još spektakularnije, što je i svih ovih godina krasilo Večernjakov pečat”, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik Organizacijskog odbora Večernjakova pečata Dragan Čović. On je najavio i kako će se, uz potporu bh. diplomatske mreže, uspjeti organizirati dolazak i europskih dužnosnika te važnih uglednika. 
Prema riječima direktora Večernjakova pečata, direktora i glavnog urednika Večernjeg lista Joze Pavkovića, ovogodišnje jubilarno, 15. izdanje manifestacije će, uz glavnu manifestaciju koju će prenositi BHRT, HRT, ali i Turska radio televizije, imati i popratne sadržaje s crvenim tepihom s jednog posebnog mjesta u Mostaru, dvjema televizijskim emisijama i dva okrugla stola. 
“Datum je bilo jako komplicirano odrediti zbog velikog broja manifestacija koje se prepleću u Mostaru i vezane su uz Večernjak tih dana, od Dive Grabovčeve, Večernjakove ruže, Domovnice, mjuzikla ‘Mamma Mia’, Melodija Mostara”, rekao je Pavković.

Pri tome je objasnio kako je Večernjakova redakcija kandidirala čak 1100 osoba za izbor Osobe godine ove godine, te je sada u “optjecaju” oko 300 osoba, za što su večernjakovci potrošili 4000 sati. Inače, tijekom proteklih 14 godina “Večernji list” je podijelio 240 pečata, te nominirao čak 2000 kandidata za razne kategorije, čime su promovirali ljude i vrijednosti ovih područja. Na Večernjakovu pečatu je nastupilo 100 pjevača, od Pierra Mazzochettija, do Tota Cotugna. Posebni pečati uručeni su Svetome Ocu papi, brojnim europskim i regionalnim zvijezdama, od Angeline Jolie, predsjednika SAD-a, dužnosnika EU, Miroslava Lajčáka, kardinala Vinka Puljića, Sejdića i Fincija, Husejna Smajića, a zahvaljujući Večernjem listu, preveden je i Daytonski sporazum. Predstojeća manifestacija nosit će naziv “Mostovi Europe”.

Promocija vrijednosti

“Priča o Mostovima Europe nastala je kao plod želje da se ponosimo ovdje, promoviramo pozitivno ozračje i osjećamo se europski u našoj BiH. U ovoj zemlji žive deseci tisuća sposobnih i uspješnih ljudi s kojima bi se ponosile i puno veće države nego što je BiH”, rekao je Pavković. 
Bosanskohercegovačka televizija će uživo 11. travnja, s početkom u 20.05 sati, prenositi 15. Večernjakov pečat, a izravno će ga reemitirati HRT na svom 4. programu, te u izravnom ili odgođenom terminu i Turska radio televizija. 
“BHRT je, od medijskog pokrovitelja, postao prijatelj manifestacije i suorganizator Večernjakova pečata. Letvica se podiže svake godine, radi se na pripremama TV prijenosa, scenariju”, rekao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a. Grad Mostar i ove će godine biti izravno uključen u organizaciju. Glavni partner Večernjakova pečata – UniCredit banka i ove godine je uz ovu manifestaciju. 
“Dugi niz godina smo uz Večernjakov pečat. Mi svake godine vidimo kvalitativni napredak i prepoznatljivi su stalni trendovi rasta, što nam je posebno drago”, rekao je direktor UniCredit banke Ivan Vlaho. Na jučerašnjoj sjednici Organizacijskog odbora Večernjakova pečata bila je i prošlogodišnja Osoba godine Husejn Smajić koji je dobio priznanje zbog osobnog doprinosa suživotu Bošnjaka i Hrvata. Poznati bh. glumac kojemu ‘županija i entitet’ nisu granice Enis Bešlagić, a istaknuo se ‘pregalaštvom’ na dočeku Pape u Sarajevu prošle godine, najavio je kako će ‘braniti boje’ Pečata koji je kao najvažniju manifestaciju iz Mostara stavio u ravan sa SFF-om u Sarajevu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading