Select Page

Plenković i Milanović dolaze u posjet BiH

Plenković i Milanović dolaze u posjet BiH
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović planira doći na obilježavanje 28. obljetnice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koje će se održati 19. prosinca, potvrđeno je Feni iz Ureda predsjednika RH.

Humanitarni konvoj “Bijeli put” je 1993. godine, u jeku bošnjačko-hrvatskog sukoba u Bosni i Hercegovini, organiziran kako bi se pomoglo Hrvatima središnje Bosne.

Konvoj je na put krenuo na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca 1993. godine, a na odredište – improviziranu bolnicu u crkvi Svetog Duha u Novoj Biloj, stigao je deset dana kasnije.

Prilikom povratka, 22. prosinca 1993. godine, na izlasku iz Gornjeg Vakufa pripadnici Armije BiH otvorili su vatru iz automatskog oružja na konvoj. Tom prilikom život je izgubio jedan od vozača Ante Vlajić iz Splita, a tri sudionika Bijelog puta su ranjena.

Osim predsjednika, u BiH dolazi i premijer Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

Kako je potvrđeno za Klix, Plenković u BiH dolazi 13. prosinca, u ponedjeljak.

Planiran je sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom i delegacijom Vijeća ministara te sastanak sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Osim sastanaka u navedenim institucijama, Plenković bi se trebao susresti s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, kao i sastanak u Mostaru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading