Select Page

Po treći put Posušje domaćin Sportskih igara mladih

Po treći put Posušje domaćin Sportskih igara mladih

Nekoliko stotina učenika iz svih posuških osnovnih škola okupila je danas na našim prostorima jedinstvena sportska manifestacija, Plazma sportske igre mladih.

Otvorene su jutros po treći put uz nezaobilaznu svečanu, u olimpijskom stilu, ceremoniju otvaranja, uz zajedničko paljenje plamena igara učenika i organizatora te uz prigodne riječi koje je uputio načelnik općine Posušje Ante Begić.

“Čast mi je danas otvoriti igre. Danas šaljemo zaista prekrasnu sliku iz naše općine. Lijepo vas je sve vidjeti u ovako velikom broju te se nadam kako ćete ostvariti dobre uspjehe. Želim vam svu sreću da sa svojim sportskim vještinama izborite plasman na završno natjecanje u Splitu jer tako promovirate sebe, svoje učitelje, nastavnike, profesore, školu i općinu” poručio je malim sportašima načelnik Begić.

Nakon zagrijavanja plesom i pjesmom, učenici su pohitali na sportske terene kako bi se okušali u nekoliko disciplina. Tako su prvo započela natjecanja u atletici i igri graničar na platou Trga hrvatskih branitelja, a u nastavku dana u sportskim dvoranama slijede odmjeravanja u nogometu i košarci.

Najbolje ekipe očekuje daljnje natjecanje u Ligi Hercegovine u Mostaru, potom u Sarajevu, a kruna događanja bit će Međunarodni susret koji će se u sklopu ove manifestacije održati u Splitu.

Njegovanje sportskog duha i fair play igre, krilatice su Sportskih igara mladih, koje se organiziraju već 28 godina pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne organizacije uz potporu mnogobrojnih uglednih sportaša.

U Posušju su se organizirale u sklopu kulturno-sportske manifestacije Posuško lito.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading