Select Page

Pobjedom mješovite klape Signum završen drugi Festival klapske pisme Posušje 2015

Pobjedom mješovite klape Signum završen drugi Festival klapske pisme Posušje 2015

Čapljinska mješovita klapa Signum pobjednik je Festivala klapske pisme Posušje 2015 u kategoriji ženskih i mješovitih klapa.

Taku su nakon apsolutne pobjede na festivalu klapa u Perastu, u šestom mjesecu ove godine, trijumfirali i na posuškom festivalu. S pjesmama „Žuta ruža“ i „Znaš neviro“ pokorili su konkurenciju u utrci za Posuški stećak i nagradu od 1500 KM. Nagradu im je uručio Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

FKP2015-pokrovitelj00005

„Večeras smo mogli uživati u glazbi i vizualnom izražaju i mnogi mogu zavidjeti što nisu bili ovdje. Načelnik Branko Bago radi odličan posao sa svojim suradnicima. Posušje je jedan veliki centar kulture i rado ću dogodine ponovno biti visoki pokrovitelj ovog festivala“, završio je Čović kojem je Bago poklonio sliku starog mosta na Ričini, djelo akademske slikarice Martine Tomić.

FKP2015-druga-vecer00015

Drugo mjesto i nagrada od 1000 KM pripala je ženskoj klapi Kandelora iz Zemunika, a nagradu im je uručio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

FKP2015-druga-vecer00008

Ženska klapa Travertin – Trebižat osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM, a nagradu im je uručila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić.

FKP2015-druga-vecer00023

 

Nagradu publike Bura, kao i prošle godine, dobila je ženska klapa Zvizdan iz Posušja. Nagradu im je uručio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

FKP2015-druga-vecer00025

U revijalnom dijelu nastupila je muška klapa Zvizdan iz Posušja.

 

Predsjednik festivalskog odbora prof. Ljubo Begić zahvalio se svim članovima odbora koji su iznijeli veliki teret u organizaciji festivala, svim pokroviteljima, sponzorima i donatorima na podršci kao i svima koji su na bilo koji način  pomogli u organizaciji.

Posušje.net/Fotografije: Ivan Kelava

OGLASI

Loading