Select Page

FKP POSUŠJE: Klapi Kožino drugu godinu zaredom Posuški stećak

FKP POSUŠJE: Klapi Kožino drugu godinu zaredom Posuški stećak

U subotu je na posuškom Trgu hrvatskih branitelja na prvoj večeri II. Festivala klapske pisme Posušje 2015 u konkurenciji muških klapa drugi put zaredom pobjedu odnijela Klapa Kožino.

Zadrani su za prvo mjesto dobili nagradu Posuški stećak, a uručio im ga je posuški načelnik Branko Bago.

FKP2015-prva-vecer00006

„Bili smo ponosni prošle godine jer smo prvi osvojili Posuški stećak, a ove godine smo još sretniji jer sada u svojoj zbirci imamo dva. Također, želimo pohvaliti organizatore jer su i ove godine učinili sve da se klape osjećaju odlično u Posušju.“, poručili su članovi pobjedničke klape.

FKP2015-prva-vecer00011

Drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila je klapa Sv. Nikola iz Metkovića, a čast da im uruči nagradu pripala je predsjedniku općinskog vijeća općine Posušje Ivanu Lončaru.

Klapa Arti s Korčule osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke Dario Sesar.

FKP2015-prva-vecer00027

Nagradu publike, Buru dobila je klapa Sv. Mihovil iz Prološca koju im je uručila zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto koja je ujedno i otvorila ovaj jedinstveni festival u BiH kojeg je sinoć pohodilo više od 1300 posjetitelja.

FKP2015-prva-vecer00012

Dok je stručni ocjenjivački žiri u sastavu Željka Andrić, Jure Šaban Stanić, Živko Ključe i Željko Vlaho donosio odluke i dok su se prebrojavali glasovi publike, u revijalnom dijelu publiku je zabavljala jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa, Klapa Cambi. A da cijeli program ide tečno pobrinuo se voditeljski par Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo.

FKP2015-prva-vecer00010

Prepuno posuško gledalište srdačno je pljeskom pozdravilo i ispratilo svih osam klapa koje su se natjecale na ovogodišnjem festivalu s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Svi su pohvalili organizatore na odličnoj organizaciji i rekli da im je bila čast natjecati se u Posušju i da će se svakako vratiti dogodine.

FKP2015-prva-vecer00016

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM.

FKP2015-prva-vecer00007

Jedinstveni klapski doživljaj u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja posjetitelje u Posušju čeka i večeras s početkom u 20.30 sati kada se natječu ženske i mješovite klape.

Posušje.net/Fotografije: Ivan Kelava

OGLASI

Loading