Select Page

Počele isplate novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima

Počele isplate novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je započelo isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Shodno usvojenom Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu isplaćena su sredstva u iznosu većem od milijun KM, a ovisno od dinamike dostavljanja zahtjeva od županijskih ministarstava nadležnih za oblast poljoprivrede očekuje se da sve isplate budu realizirane u svibnju – priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

Osigurana su operativna sredstva u proračunu za mjesec travanj i svibanj, te ovisno od dinamike dostavljanja obrađenih zahtjeva od županija, očekuje se da će sve pristigle obveze prema poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćene do kraja svibnja.

Tijekom prošlog tjedna Federalno ministarstvo poljoprivrede pozvalo je županijska ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduvjeti za isplate novčanih podrški – navodi se u priopćenju.

vecernji.ba

OGLASI

Loading