Select Page

POČEO PRVI OVOGODIŠNJI TEČAJ MEDICINE GORSKOG SPAŠAVANJA

POČEO PRVI OVOGODIŠNJI TEČAJ MEDICINE GORSKOG SPAŠAVANJA

U Čapljini je počeo prvi ovogodišnji tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS standardima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Trodnevnu intenzivnu obuku za 24 polaznika iz Žepča, Jablanice, Posušja, Mostara, Ljubuškoga, Širokoga Brijega, Čitluka i Čapljine provodi 12 instruktora i instruktorskih kandidata Saveza gorskih službi spašavanja u BiH. Tečaj medicine gorskog spšavanja po ITLS standardima uz temeljni tečaj potrage i spašavanja obavezni su dio obuke za sve buduće gorske spašavatelje bez obzira na koju se specijalnost i kategoriju spašavanja u daljnjoj obuci opredjele.

GSSuBiH obučava spašavatelje kroz pet kategorija spašavanja (Potraga i spašavanje, kopneno spašavanje, spašavanje na vodi, spašavanje pod vodom i speleospašavanje) te specijalnosti medicine gorskog spašavanja, spašavanja sa žičare, helikopterskog spašavanja, digitalne kartografije i osmatranja iz zraka.

Domaćin prvog ovogodišnjeg tečaja medicine gorskog spašavanja je Hercegovačka gorska služba spašavanja Čapljina, stoji na službenoj stranici gss.ba

Blidinje.NET

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading