Select Page

Početak rekonstrukcije prilaznog školskog stepeništa

Početak rekonstrukcije prilaznog školskog stepeništa

Konačno je započela dugo očekivana rekonstrukcija prilaznog školskog stepeništa.

O realizaciji ovog projekta je bilo govora i prije dvije godine kada su naši učenici aplicirali na natječaj programa „Aktivni mladi“, posebnog polugodišnjeg programa za razvoj liderskih i poduzetničkih vještina kod srednjoškolaca u BiH. Kroz AM mladi mogu kreirati svoje vlastite projekte, lobirati za njih u kontaktu s političarima i institucijama, predstaviti ih u medijima i dobiti financijsku i mentorsku podršku za realizaciju projekata. Program „Aktivni mladi“ od 2010. godine realizira OIA BiH u partnerstvu s UNICEF-om.

skolsko stepeniste 5

Učenici naše škole su 2013. godine poslali aplikaciju programu „Aktivni mladi“ s projektnom idejom uređivanja vanjskog stepeništa škole s ciljem smanjenja rizika od padova i olakšanog pristupa školi za osobe s invaliditetom. Naš projekt je odabran među najbolje te je projektni tim bio pozvan na Ljetni pripremni kamp. Školski projektni tim je tada prikupio određena sredstva za realizaciju projekta organiziranjem garažne prodaje. U međuvremenu se projektu pridružila i Srednja strukovna škola Posušje, s kojom dijelimo školsku zgradu, te i sama organizirala božićni sajam kojim su također prikupljena određena financijska sredstva.

skolsko stepeniste 3

Projekt je tada naišao na podršku lokalne vlasti koja je obećala da će urbanistički plan biti prilagođen ciljevima projekta.

skolsko stepeniste 1

Realizaciju projekta je preuzela općina Posušje koja će osigurati potrebna financijska sredstva za rekonstrukciju stepeništa, a iskoristit će se i sredstva koja su kroz svoje akcije prikupili učenici gimnazije i strukovne škole. Dana 27. ožujka 2015. godine općina je krenula s radovima na školskom stepeništu na radost svih naših učenika i djelatnika, a vjerujemo i svih mještana. Zahvaljujemo našoj Općini i svim suradnicima koji su uključeni u realizaciju ovog projekta. Novo stepenište će uljepšati vanjski izgled škole i, što je puno važnije, biti siguran put do učionice za sve učenike i djelatnike.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading