Select Page

Javna rasprava na Nacrt proračuna općine Posušje za 2020. godinu

Javna rasprava na Nacrt proračuna općine Posušje za 2020. godinu

30. sjednica općinskog vijeća općine Posušje je održana jutros u općinskoj vijećnici po predviđenom dnevnom redu na kojem je bilo 12 točaka.

Vijećničkih pitanja, primjedbi i prijedloga nije bilo, pa se sjednica nastavila drugom točkom dnevnog reda na kojem je bio nacrt proračuna općine Posušje za iduću godinu. Prema nacrtu, proračuna za iduću godinu je u visini od 9 804 400 maraka i veći je od proračuna za ovu godinu za 581 200 KM. Slijedi javna rasprava koja je zakazana od ponedjeljka 2. prosinca do srijede 11. prosinca. Za nositelja javne rasprave određeni su općinski načelnik i služba za financije općine Posušje. Prijedlozi, primjedbe,mišljenja i sugestije na Nacrt Proračuna općine Posušje za 2020. godinu mogu se dostaviti Službi za financije općine Posušje najkasnije do 11. prosinca dopisom predsjednika mjesnih zajednica, putem pošte ili pisarnice, telefona broj:685 718 ili na e-mail: opcina.posusje.gs@tel.net.ba

Dokument s Nacrtom proračuna možete preuzeti s:

NACRT PRORAČUNA

U nastavku sjednice usvojen je Prijedlog Odluke o izmjenama Poslovnika Općinskog vijeća općine Posušje prema kojem je na novo uspostavljeno Povjerenstvo za borbu protiv korupcije radi smanjenja broja radnih tijela priključeno Etičkom povjerenstvu. Usvojen je Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima priključenja na sustav vodoopskrbe pitkom vodom u općini Posušje.

Ovime je izmjenjena odluka iz 2014. godine kojom je uvedeno se da ukupna cijena priključka na vodoopskrbni sustav za stambene objekte u Vinjanima, Gracu, Viru i Zagorju u iznosu od 1 500 KM proširuje na mjesta Poklečani, Sutina i Broćanac.

Na sjednici su donesene i odluke o promjeni vodstva Dječjeg vrtića „Bajka“ Posušje. Zbog isteka mandata razriješena je Željka Martić, a na vrijeme od 6 mjeseci za vršitelja dužnosti gradskog vrtića imenovana je Kristina Milas.

U nastavku sjednice usvojen je Prijedlog Odluke o uspostavljanju suradnje između Općine Posušje i Grada Sinja s ciljem, između ostaloga, uspostavljanja suradnje u potpori budućoj gospodarskoj suradnji i suradnji na povlačenju sredstava za projekte prekogranične suradnje koji se financiraju iz europskih fondova.

Ostale točke dnevnog reda 30. sjednice općinskog vijeća odnosile su se na reguliranje imovinsko – pravnih pitanja i svih šest koje su danas bile na dnevnom redu su jednoglasno usvojene.

radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading