Select Page

POČINJE RUKOMETNI EURO: Evo 16 igrača s kojima Lino kreće u prvu fazu

POČINJE RUKOMETNI EURO: Evo 16 igrača s kojima Lino kreće u prvu fazu

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis od 16 igrača na koje računa za susrete sa Srbijom, Švedskom i Islandom u prvom krugu natjecanja na Europskom prvenstvu…

Lino Červar odlučio je kako u prvoj fazi Europskog prvenstva neće računati na Ivana Pešića, Marina Marića, Tina Kontreca, Halila Jaganjca, Denisa Buntića i Šimu Ivića.

Poznavajući Červarovu filozofiju i način igre, većih dvojbi nije niti bilo. Jedino možda tko će se pridružiti Mirku Aliloviću na vratima, no odluka je pala na Ivana Stevanovića koji je tako ostavio Ivana Pešića izvan sastava za prvu rundu natjecanja.

I na poziciji pivota imao je četvoricu igrača na raspolaganju, otpali su Marić koji je imao problema s ozljedama te Kontrec što se u neku ruku i očekivalo s obzirom na važnost Vorija i Muse u obrambenoj fazi.

Otpali su i vanjski igrači Jaganjac, Ivić i Buntić, ostali su jaki obrambeni aduti, ali kako Červar naglašava, svi oni ostaju uz reprezentaciju te će uskočiti ako bude potrebe.

Podsjećamo, nakon prvog kruga moguće su promjene u rosteru, isto tako i nakon druge runde stoga je i logično da svi ostanu uz reprezentaciju s obzirom da su uvijek moguće ozljede na ovako napornom natjecanju.

Na popisu su ostali:

Vratari: Alilović, Stevanović

Pivoti: Vori, Musa

Lijeva krila: Mihić, Štrlek

Desna krila: Horvat, Čupić

Lijevi vanjski: Gojun, Mandalinić, Mamić

Desni vanjski: Kopljar, Stepančić

Srednji vanjski: Duvnjak, Karačić, Cindrić

Izbornik Červar nakon što je objavio popis igrača istaknuo je kako unatoč tome, svih 22 su na raspolaganju reprezentaciji: ”Vrlo mi je drago da je veliki interes medija za naš nastup na Europskom prvenstvu. Ovo je tih 16 imena, ali moram napomenuti da je ostalih šest igrača u pripremi i da mogu u svakom trenutku tijekom natjecanja uskočiti u sastav reprezentacije. Pravila su takva da možemo mijenjati dva igrača u Splitu, dva u Zagrebu i dva za finalni vikend. Mi imamo tu mogućnost i na to smo računali. Želim reći da Prvenstvo nije kratko, ali ja vjerujem u sve igrače i imam povjerenja u svakog od njih. Ostat ćemo vježbati i trenirati i pripremati se zajedno. Stojim iz ovog izbora.”

”Čeka nas prva utakmica protiv Srbije. Analiziramo protivnika, ali se moramo riješiti pritiska. Moramo razmišljati o našoj igri i našim zadacima. Imamo tri obrane koje ćemo igrati, imamo više planova i vidjet ćemo koliko će biti efikasno”, kratko je najavio utakmicu portiv Srbije Červar.

Najbolji europski i hrvatski rukometaš u 2017., Luka Cindrić, složio se s izbornikom te istaknuo kako je važno u prvi susret ući potpuno koncentriran: ”Izborniku nije bilo lagano. Svi smo od početka odlično trenirali i iz moje perspektive svi smo zaslužili biti tu. Neće biti lako, ali mi koji smo dobili priliku ćemo, nadam se, opravdati to povjerenje. Jedva čekamo da krene Prvenstvo. Moramo hladne glave ući u susret, to je najbitnije.”

Za kraj konferencije za medije iskusni reprezentativac Igor Vori kazao je kako svi jedva čekaju početak Prvenstva te da će im podrška navijača bit od izuzetne važnosti: ”Napokon počinje Prvenstvo i ono što so svi čekali. Na okupu smo od 18 prosinca i svi smo radili fenomenalno uz potpunu posvećenost. Mogu reći sve pohvale za svakog suigrača. U svim treninzima i vježbama smo davali svoj maksimum i smatram da cijeli stožer može biti zadovoljan time. Postoji pozitivna nervoza i to je dobro, ali kada počnu utakmice znamo da će nam pomoć navijača biti velika stavka. Gledali smo Srbiju protiv Slovenije. Oni su vrlo neugodna momčad i imaju odlične pojedince koji svi igraju u vrhunskim klubovima. Respektiramo ih. Ne želimo si nametati naziv favorita, ali velika nam je prednost što igramo kući.”

hrsport.net

OGLASI

Loading