Select Page

Podržimo OŠ Vranić na natjecanju „Čista umjetnost za čistu prirodu”!

Podržimo OŠ Vranić na natjecanju „Čista umjetnost za čistu prirodu”!

U tijeku je natjecanje za osnovne škole naziva „Čista umjetnost za čistu prirodu” kojeg organizira tvrtka  Nestlé zajedno sa “Let’s Do It” inicijativom. Kao odgovor na poziv osnovnim školama u BiH da sudjeluju u natjecanju „Čista umjetnost za čistu prirodu“, pristigle su 93 prijave.

Zadatak škola je bio da očiste svoju okolinu, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (papir, plastika i sl.), naprave izloške čiste prirode. Cilj natjecanja „Čista umjetnost za čistu prirodu“ je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, potom da se prikupljeni materijal ponovo upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, točnije reciklaži materijala.

Prijavila je se tako na spomenuto natjecanje i naša Osnovna škola Vranić. Učenici i nastavnici ove škole kao i mentori prikupljenim otpadom izradili su skulpturu naziva “Na nama svijet ostaje” kojom su htjeli prikazati koliko je zapravo važno prikupljanje i odvajanje otpada. I zaista, odradili su sjajan posao, a dokaz tomu je i činjenica da su trenutno po brojevima glasova među prvih 20.

 „Prijavili smo se na ovo natjecanje kao jedina škola iz naše općine, i evo moram kazati da smo trenutno u prvih 20 po broju glasova. Naši učenici, nastavnici i mentori izradili su sjajnu skulpturu naziva „Na nama svijet ostaje“ upravo od prikupljenog otpada oko naše škole. To je samo jedan od načina da kako učenicima, tako i svima ostalima ukažemo na važnost očuvanja našeg okoliša od zagađenja, zapravo i na samu važnost čistoće okoliša općenito. Znamo kako je naša općina sa institucijama i udrugama u posljednje vrijeme veliki akcenat stavila na čistoću okoliša i reciklažu otpada, pa smo se na ovaj način i mi htjeli uključiti da ukažemo na važnost istoga. Nije samo naglasak na čistoći okoliša, nego zapravo i na kreativnosti naših učenika. Skulptura izgleda sjajno, ali još sjajnije je to što su svi dali svoj mali doprinos u ovom projektu. Ovim putem pozivam vaše slušatelje da nam pripomognu na vrlo jednostavan način, na facebook stranici Osnovna škola Vranić imate link koji vas direktno vodi do glasanja, pa izdvojite koju minutu i glasajte za našu školu,  jer svaki glas nam je važan“, izjavila je za naš radio ravnateljica Osnovne škole Vranić, Antonija Ćorić.

Odabir pobjednika će se vršiti u dvije faze. Svi građani Bosne i Hercegovine imaju priliku da na ovoj stranici glasaju za svog favorita, kao što je i spomenuto, do 6.studenoga tekuće godine. Ukupno 20 radova sa najvećim brojem glasova bit će predstavljeno javnosti na izložbi u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo galeriji od 21. do 27.studenoga 2022. godine, a šesteročlani žiri će birati pobjednika između 20 radova s najviše glasova. Žiri će činiti članovi Let’s Do It organizacije, Manifesto galerije, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, mladi umjetnici koji su sudjelovali u prošlogodišnjem izdanju projekta, te predstavnici kompanije Nestlé.

Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni natječaj iznosi 6.500,00 KM. Škole sudionice se obavezuju da će dobiveni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna. Nagrada za prvo mjesto je 3000 KM, drugo mjesto 2000 KM, a za treće mjesto 1500 KM.

Dakle, podržite naše učenike Osnovne škole  Vranić, izdvojite koji trenutak i glasujte za njih, jer svaki glas će biti od pomoći.

Glasati možete OVDJE.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading