Select Page

Igor Nuždić najbolji je barmen u BiH!

Igor Nuždić najbolji je barmen u BiH!

Gentleman Jack odabrao najkreativnije barmene u Mostaru.

Barmeni i oni koji imaju želju da to postanu imali su priliku da u mostarskom klubu Golden Cube sudjeluju u natjecanju za najbolje barmene Bosne i Hercegovine. Od 13 vrsnih natjecatelja iz čitave BiH, titulu najboljeg i najkreativnijeg ponio je Igor Nuždić iz Posušja, prema ocjenama stručnog suda kojeg su činili: Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel’s BiH, Denis Memić iz MD Academy Sarajevo i Miro Kljajić, Giffard brend ambasador iz Hrvatske. Zapažene rezultate u bartendingu: pripremi i miješanju pića, te posluživanju na što specifičniji način uz stvaranje posebne atmosfere za šankom imali su Marin Jelčić iz Čapljine, koji je osvojio drugo mjesto odnosno Viliam Selak iz Banjaluke, koji je osvojio treće mjesto.

Gentleman Sour by Gentleman Jack prvo je natjecanje ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini, te je njegovo drugo izdanje okupilo kremu barmenske zajednice iz zemlje. Uvjeti koji su morali ispuniti prijavljeni barmeni jesu autorski twist klasičnog whiskey soura, te korištenje Gentleman Jacka tijekom spravljanja koktela. “Cilj ovogodišnjeg natjecanja bilo je poticanje maštovitosti u svakom od prijavljenih natjecatelja, mijenjanje paradigme koktel natjecanja u BiH i ispisivanje novih stranica povijesti domaćeg bartendinga. Troje najboljih će dobiti vrijedne nagrade, vrhunsku edukaciju i nezaboravno druženje uz gospodina Jacka i ekipu”, istakao je Oliver Krešić, brand manager Jack Daniel’s BiH. Jack Daniel’s ovim projektom želi ojačati i unaprijediti barmensku scenu u BiH, te približiti najstariji originalni brand whiskeya i njegovu porodicu bh. zajednici.

Zanimljivo je da prvi službeni zapis o whiskey sour koktelu datira od prije gotovo 150 godina. Prvi put je zvanično spomenut 1870. godine u Waukesha Plain Dealeru, novinama iz američke države Wisconsin. Kao i mnogi drugi klasici, svoju popularnost potvrđuje kroz stoljeća i osvježava generacije ljubitelja koktela.

Osnovni recept najčešće se sastoji od burbona, limunovog soka, šećera i bjelanjka, a varijacije u dodacima i zamjenskim sastojcima su nebrojene. Ne postoji koktel bar na svijetu koji u svojoj ponudi nema bar neku sour varijantu, kao što ni ne postoji barmen koji nema svoj recept za ovaj koktel.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading