Select Page

Pogibija studenata: Sutra komemoracija, sveta misa i ispraćaj

Pogibija studenata: Sutra komemoracija, sveta misa i ispraćaj

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostaru bit će održana u ponedjeljak, 21. prosinca, u 9:30 sati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ispraćaj je predviđen u 10:30 sati ispred Gradske mrtvačnice u Mostaru.

Istoga dana, u 17 sati, u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru bit će služena sveta misa, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru.

Jučerašnji tragični događaj u kojem su živote izgubila četiri studenta s područja Vinkovačko-srijemske županije potresao je cijelu regiju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu ujutro oko 10 sati kada je vozilo marke „škoda fabia”, vinkovačkih registarskih oznaka, prednjim dijelom udarilo u brdo nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Mladić S.B. (21) se uspio spasiti, dok su nastradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (24) i D. R. (20) i dvije djevojke, Š. A. (22 i T. V. (20).

Vozilo s tijelima dvije djevojke i jednoga mladića izvučeno je u subotu oko 19 sati, nakon čega je prestala potraga, prije svega zbog teško pristupačnog terena, noći i umora spasitelja. Danas su ronioci pronašli tijelo i četvrtog studenta…

Svi su studirali na Sveučilištu u Mostaru i bili su na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić je subotu izrazila duboku sućut obiteljima nastradalih te istaknula kako se radi o velikom gubitku za Sveučilište u Mostaru.

– Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente – stoji u izjavi rektorice Ostojić.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru također je uputio sućut obiteljima nastradalih te je u kampusu Sveučilišta tijekom večeri organizirao odavanje počasti i paljenje svijeća za nastradale kolege. Odazvalo se više stotina studenata, ali i ostalih građana Mostara.

OGLASI

Loading