Select Page

Pogledajte konačne rezultate Općih izbora s ukupnim brojem glasova

Pogledajte konačne rezultate Općih izbora s ukupnim brojem glasova

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je utvrdilo rezultate općih izbora u BiH održanih 7. listopada.

Prema utvrđenim rezultatima, za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izabran je kandidat SDA Šefik Džaferović s osvojenih 212.581 ili 36,61 posto glasova.

Novi član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda je kandidat Demokratske fronte Željko Komšić s osvojenih 225.500 ili 52,64 posto glasova.

Član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda iz RS-a je kandidat SNSD-a Milorad Dodik s osvojenih 368.210 ili 53,88 posto glasova.

Nova predsjednica bh. entiteta RS je kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović iz srpskog naroda s osvojenih 319.187 ili 46,97 posto glasova.

Parlamentarna skupština BiH

Poznato je i koje će stranke biti u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Parlament Federacije BiH

Prebrojani su i svi listići za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, dodijeljeno je 98 mandata, a ove stranke će predstavljati građane Federacije BiH naredne četiri godine.

ŽZH
Nekadašnji premijer Županije Zapadnohercegovačke Zvonko Jurišić (HSP BiH) vratio se u aktivni politički život. Naime, sa osvojena 923 glasa Jurišić je postao zastupnik u zakonodavnom parlamentu ove županije.

HDZ BiH je osvojio 16 mandata u Skupštini HNŽ, što će ovoj stranci biti dovoljno za samostalno formiranje vlasti u ovoj županiji. Toni Kraljević, Zdenko Ćosić, Milan Ševo, Ivan Jelčić, Zdravko Bešlić, Ivana Barišić, Marko Radić, Ivan Damjanović, Ivana Zrimšek Šaravanja, Ivan Leko, Tomislav Mandić, Klaudija Skoko, Damir Jurišić, Ružića Mikulić, Žana Miličević i Marija Iličić izabrane su ispred HDZ BiH kao zastupnice u ovom domu zakonodavne vlasti.

Tri mandata pripala su koaliciji Hrvatsko zajedništvo koje će predstavljati Ante Pavlović, Željko Dragićević i Dobroslav Bukmir.

HRS je osvojio dva mandata, tako da u klupe ispred ove stranke idu Darko Kvesić i Antonija Banožić.

HSP dr. Ante Starčević BiH/Hrvatska demokratska unija imat će jednog zastupnika – i to Mariju Lovrić.

HNŽ
Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je danas konačne rezultate izbora, pa su tako poznata imena zastupnika od županijske do državne razine.

U borbi za fotelje u Skupštini HNŽ pobjedu je odnio HDZ BiH koji je osvojio čak 13 mandata. U skupštinske klupe ispred ove stranke tako će sjesti Nevenko Herceg, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Đuro Prkačin, Julineta Jurić, Damir Džeba, Slavko Bilić, Vera Konjevod, Milica Pehar, Marija Bošković, Andrea Pehar i Stana Burić.

Stranka demokratske akcije (SDA) osvojila je osam mandata, a zastupnici koji će predstavljati ovu stranku su Šerif Špago, Ajdin Teletović, Irma Memidžan, Elvedin Grcić, Alisa Hajdarović, Edis Džino, Amir Šelo i Mejrima Hasić.

SDP je dobio tri mandata, a u skupštinske klupe će Aner Žuljević, Vesna Saradžić i Ismet Lulić.

Dva mandata osvojila je koalicija Hrvatsko zajedništvo, a ona su pripala Mariji Bešker i Ivanu Odaku. Isto toliko mandata osvojio je i SBB koji će predstavljati Kenan Memić i Nermin Vrtić.

Demokratska fronta (DF) i Hrvatska republikanska stranka (HRS) osvojili su po jedan mandat. Ispred DF-a u klupe će Selma Drljević, a ispred HRS-a Slaven Raguž.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading