Select Page

Pokopan hrvatski branitelj pukovnik Viktor Ćorić: ‘Bio si hrabar i odlučan, bio si borac”

Pokopan hrvatski branitelj pukovnik Viktor Ćorić: ‘Bio si hrabar i odlučan, bio si borac”

Uz vojne počasti, na groblju Zečine u Knešpolju u ponedjeljak, 3. veljače 2020. u poslijepodnevnim satima održan je posljednji ispraćaj preminulog hrvatskog branitelja, nekadašnjeg zapovjednika Topničko-raketnog diviziona 2. gardijske brigade HVO-a, pukovnika Viktora Ćorića.

Svečani ispraćaj započeo je ispred gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu, obred ispraćaja predvodio je fra Dario Galić, a Viktora su na posljednje počivalište uz obitelj, rodbinu i prijatelje, ispratili i brojni ratni suborci iz Hrvatskog vijeća obrane, prenosi Pogled.ba.

Riječi oproštaja prijatelju i suborcu uputio je general zbora Stanko Sopta ratni zapovijednik 2. gardijske brigade HVO-a u kojoj je pok. Viktor Ćorić bio zapovjednik Topničko raketnog diviziona.

“Vijest o tvojoj smrti i te kako nas je ražalostila. Nadali smo se da ćeš tešku bolest pobijediti, kako si mnogo toga do sada u svome životu pobijedio. Jer, ti si, Vito, bio borac. Tvoje ime to nosi u svom značenju: Viktor – Pobjednik! Prošli smo bojeve i bojišnice Domovinskog rata. Na svima si bio u prvom redu, hrabar i odlučan. U oslobađanju Heliodroma si bio ranjen, i dao svoga obola konačnoj pobjedi nad našim neprijateljem. Tvoju su dušu ubijale vijesti o smrtima tvojih najboljih prijatelja suboraca, i u njoj se bol kupila. Ta je bol, evo, progovorila u teškoj bolesti, koja te uzima iz života tvojih najmilijih i od tvojih prijatelja”, rekao je Sopta. 

“Želim ti reći hvala za sve što si u svom životu tako odvažno i s ljubavlju činio. I hvala tvojoj obitelji. Ponos si Hrvatskog vijeća obrane, ponos Kažnjeničke bojne, ponos Druge gardijske brigade. Ponos si svih nas suboraca”, naveo je Sopta i iskazao iskrenu sućut obitelji preminulog Viktora. 

“Dragi Vito, zauvijek ostaješ u našim srcima. Nosimo te u sjećanju hrabra, odvažna, do konca predana svakom svom zadatku. Neka ti je laka gruda zemlje Hrvatske. Počivaj u miru Božjem!”, rekao je na kraju Sopta. 

vecernji.ba

OGLASI

Loading