Select Page

Pokrenuta liga mlađih kategorija Zapadno-hercegovačke županije

Pokrenuta liga mlađih kategorija Zapadno-hercegovačke županije

Na Mostarskom blatu započela je kvalitetna liga mlađih kategorija u-8 i u-10 koja je okupila veliki broj djece.

Na incijativu klubova iz Zapadno-hercegovačke županije HNK Grude, NK Široki Brijeg, HŠK Posušje i NK Sloge Ljubuški pokrenuta je kvalitetna liga djece u dvije kategorije.

img-5294_61207631

Liga je pokrenuta sa ciljem razvijanja mladih igrača u dvije dobne skupine U-8 i U-10.

Cilj lige je kroz utakmice i zajednička druženja djece da se poboljša suradnja između klubova i da se kroz međusobna druženja i utakmice djeca razvijaju na jedan pravilan način.

Liga je zamišljena na način da svaki vikend drugi klub koji sudjeluje bude domaćin natjecanja.

img-5323_46732352

U međusobnom dogovoru organizatora lige, rezultati međusobnih utakmica kao i strijelci se službeno ne bilježe da bi se skinio pritisak svega toga sa djece i da se djeca razvijaju na pravilan način neopterećena stvarima koje su nevažne za ove dobne skupine.

Liga je počela zajedničkim druženjem ovaj vikend u Širokom Brijegu u kampu Musa-Karačić i to je bio probni test za proljeće kada se liga nastavlja na velikim terenima.

Dok je zimsko razdobolje liga će se održavati u dvoranama.

Što se tiče današnjeg druženja u kampu Musa-Karačić sve pohvale za domaćina NK Široki Brijeg, danas je ovdje bilo oko 150 djece naravno dosta i roditelja te je druženje je proteklo u lijepom ozračju i djeca su uživala. Poslužilo nas je i vrijeme, tako da što se tiče svega za prvi put je bilo na dosta visokom nivou. Naravno treba vremena da se sve uhoda i mislimo da ćemo iz vikenda u vikend dizati kvalitetu lige. Cilj svega je razvijanje i odgoj mladih igrača kroz kvalitetne utakmice – rekao je trener HNK Grude Josip Ćutuk.

img-5245_29402295

I trener NK Široki Brijeg Tomislav Markić izrazio je veliko zadovoljstvo što je sama liga pokrenuta prvenstveno radi kvalitetnog razvijanja igrača kroz utakmice i druženja. Smatra da je ovo veliki dobitak jer se ne gleda prvenstveno rezultat već razvoj igrača.

Istog mišljenja su i treneri Posušja i Ljubuškog kao i šef škole nogometa NK Široki Brijeg Toni Karačić koji su izrazili zadovoljstvo početkom ovakve lige.

hercegovina.info

OGLASI

Loading