Select Page

Pokrenuta platforma za online upise na Filozofskom fakultetu SUM-a

Pokrenuta platforma za online upise na Filozofskom fakultetu SUM-a

Upisi na sve studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se online za akademsku 2020./2021. godinu. Na platformi upisi.ff.sum.ba zainteresirani mogu pronaći relevantne informacije o studijima, a imat će i mogućnost učitavanja dokumenata potrebnih za prijem na fakultet.

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzme u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Ovogodišnji slogan Fakulteta je „Prozor u prošlost, vrata u budućnost“. Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo kako on izvrsno odražava narav Filozofskog fakulteta. „Htjeli to priznati ili ne, upravo o studijima koji ‘gledaju kroz prozor’ ovisi koliko će se uspjeti očuvati identitet bosanskohercegovačkih Hrvata, u njih se mora ulagati poradi viših ciljeva. Imamo i studije koji su atraktivni i za kojima je sve veća potražnja na tržištu rada. Ti su studiji ‘vrata u budućnost’. Naš pogled uvijek mora biti dvosmjeran“, objasnio je dekan Musić.     

Rubrika „Pitaj Sokrata“ pomaže maturantima da postave pitanje ako imaju nedoumica, a Sokrat će u vrlo kratkom roku odgovoriti na svaki upit.

„Platforma je privlačna i moderna, sadržajem prilagođena ciljanoj skupini, prije svega maturantima, a pokrenuta je kako bi lakše odlučili koji studij odabrati na našem Fakultetu“, kazao je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Marko Odak.

Studenti na ovoj mrežnoj stranici mogu pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju. Pravo upisa na studij imaju sve osobe koje su uspješno završile četverogodišnju srednju školu. Strani državljani moraju prije upisa nostrificirati svoje svjedodžbe iz srednjih škola u nadležnom ministarstvu.

Posušje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading